15 curiozitati despre printesele Disney

31 august 2022, 11:33

Printesele Disney
Printesele Disney au fascinat generatii intregi de copii si au facut milioane de fetite sa se viseze aidoma lor. Le admiri, le traiesti cu sufletul la gura povestile, te imbraci ca ele cand esti mica, incerci sa canti ca ele, te joci de-a Alba ca Zapada, Aurora sau Elsa, dar stii ca in spatele povestilor se ascund lucruri de-a dreptul curioase?

Hai sa aflam impreuna cateva curiozitati despre printesele Disney! Unele dintre ele te vor lasa cu gura cascata!

1. Tiana este un nume de origine greaca, limba in care inseamna chiar printesa.

2. Merida si Aurora sunt singurele printese care nu au accent american. Prima are accent scotian, iar eroina din Frumoasa din Padurea Adormita are accent englezesc.

3. Fiecare printesa Disney are o franciza separata de cea a filmului. Astfel, cei de la Disney pot controla toate drepturile.

4. Nu toate printesele Disney s-au nascut printese. Unele au devenit printese casatorindu-se cu printi, altele sunt printese ale inimilor, datorita curajului si eroismului lor (Mulan si Pocahontas).

5. Initial au fost doar 8 printese: Jasmine (Aladdin), Alba ca Zapada, Mulan, Aurora (Frumoasa din Padurea Adormita), Ariel (Mica Sirena), Cenusareasa, Pocahontas si Belle (Frumoasa si Bestia). Ulterior „galeriei” s-au adaugat Tiana (Printesa si Broscoiul), Rapunzel (Tangled) si Merida (Brave).

6. Jasmine, din Aladdin, este singura printesa Disney care nu este personaj principal si singura care nu apare in rochie.

7. Anna si Elsa, din Frozen, nu sunt, efectiv, printese Disney, desi animatia a fost un mega succes.

8. Alba ca Zapada ar fi trebuit sa aiba si o continuare, insa asta nu s-a mai intamplat.

9. Pocahontas este singura animatie Disney inspirata dintr-o poveste reala si singura printesa Disney care chiar a existat.

10. Aurora a fost ultima printesa Disney creata cat timp Walt Disney era inca in viata, in 1959. Dupa ea, a durat 30 de ani ca sa se „nasca” o noua printesa: Ariel, din Mica Sirena.

11. Parul cret al Meridei, din Brave, a fost creat in trei ani. Trei ani! Inginerii si artistii chiar au creat un nou soft de animatie pentru aceasta misiune.

12. In Frumoasa si Bestia, Belle este singura persoana din orasul ei care poarta albastru. Aspectul ei este inspirat partial din cel al lui Julie Andrews in „Sunetul Muzicii” si al lui Judy Garland in „Vrajitorul din Oz”.

13. Parul lui Rapunzel a fost animat de peste 30 de persoane.

14. Trasaturile lui Ariel, din „Mica Sirena”, au fost inspirate de infatisarea Alyssei Milano.

15. Scena din „Frumoasa din Padurea Adormita” in care zanele se cearta in privinta culorii pe care ar trebui sa o aiba Aurora chiar a avut loc in studio intre animatori.

Iti recomandam sa citesti si articolele de mai jos:

11 curiozitati despre Barbie
20 de curiozitati despre Scooby Doo
20 de curiozitati despre Lion King
Povestea lui Tom si Jerry
20 de curiozitati despre Brazilia
Curiozitati din CHIMIE


Redactia clopotel.ro

da-ne de veste inapoi la vesti Clopotel Junior

asd

Despre Clopotel Junior

Pe scurt, de ce credem noi ca aici e locul tuturor copiilor intre 3 si 9 ani.



asd

Ce parere aveti?

Loc de scris cum vi se pare Junior. Sincer si pe bune. Va multumim!