Povestea lui Tom si Jerry

16 iunie 2022, 11:36

Tom si Jerry
De zeci de ani nu exista copil in lumea asta care sa nu se uite la desenele animate cu Tom si Jerry. Personajele indragite de generatii intregi de copii au luat nastere in imaginatia producatorilor William Hanna si Joseph Barbera. Ei sunt urmasii lui Jasper si Jinx, alte doua personaje din aceleasi specii, care nu au avut, insa acelasi succes ca Pinocchio al lui Walt Disney, „nascut” in aceeasi perioada ca personaj de animatie, in 1940.

A fost nevoie de un an pentru ca Tom si Jerry sa inceapa sa aiba succes si chiar au fost nominalizati la premiile Oscar pentru cel mai bun scurt metraj. Ca in multe situatii, desi nu au castigat, acela a fost momentul in care a inceput, de fapt, ascensiunea lor.

Care a fost primul episod din Tom si Jerry

Primul desen animat cu Tom si Jerry s-a numit „The Midnight Snack”, iar cele doua animalute simpatice au devenit marii rivali ai personajelor lui Walt Disney.

Tom si Jerry

Desenele animate cu aventurile pisoiului Tom si ale soricelului Jerry au devenit deliciul tuturor copiilor vremii si au ramas asa vreme de zeci de ani. Nici nu avea cum sa fie altfel, pentru ca pataniile lor erau pur si simplu captivante si au impartit copiii in doua tabere: sustinatorii lui Tom, care sperau mereu ca motanul sa il prinda pana la urma pe soricel, si fanii lui Jerry, care asteptau de fiecare data sa vada ce mai inventeaza micutul si buclucasul personaj pentru a ii face zile fripte pisoiului si a scapa de capcanele pe care acesta i le intinde.

In ciuda celor care s-ar astepta ca Tom si Jerry sa fie mereu adversari pentru ca asta este relatia obisnuita dintre pisici si soricei, cei doi sunt si prieteni in unele episoade. Mai mult, in ciuda rivalitatii, cei doi pare ca tin, de fapt, unul la altul, lucru evident intr-un episod in care Tom il salveaza de la moarte pe Jerry, chiar de Craciun, iar apoi isi fac cadouri unul altuia.

Tom si Jerry au fost initial personaje de cinema

Tom si Jerry


Episoadele cu pisoiul si soricelul care se certau mereu ba pe mancare, ba pe lapte, ba pe friptura, ba pe tort au rulat initial in cinematografe. Oamenii se inghesuiau sa vada noile episoade in care cele doua animalute buclucase distrugeau de multe ori casa stapanei lui Tom. Succesul productiei a inregistrat un declin odata cu dezvoltarea televiziunii, iar in 1957 studioul Metro Goldwyn Mayer in care era produs serialul „Tom si Jerry” s-a inchis, dupa 114 episoade, dintre care ultimul a fost „Tot Watchers”. Pentru ca lumea ducea dorul personajelor, Hanna si Barbera au decis sa isi infiinteze propriul studio de animatie - Hanna-Barbera Production - unde ulterior au luat nastere si alte desene animate celebre, precum Familia Flintstone, Scooby-Doo sau Yogi Bear.

Curiozitati despre Tom si Jerry:

productia „Tom si Jerry” s-a reluat in 1960, dupa 3 ani de pauza, cu 13 episoade regizate de Gene Deitch, considerate cele mai proaste din istoria seriei.

prima oara „Tom si Jerry” s-a difuzat la TV in 1965, editate fata de cele originale.

unele scene din episoade au fost considerate prea violente pentru a fi difuzate la TV si au fost scoase din episoade.

in total seria „Tom si Jerry” are 164 de episoade.

Tom si Jerry, initial Jasper si Jinx, au primit numele sub care ii stie toata lumea de la animatorul John Carr, in urma unui concurs care i-a adus un premiu de 50 de dolari.

Tom si Jerry au avut 13 nominalizari la premiile Oscar si au obtinut 7 premii, primul in 1943.

pe cat de amuzante sunt majoritatea episoadelor, pe atat de trist este ultimul al seriei: cei doi eroi isi iau impreuna viata, fiind vazuti cum stau pe o linie de cale ferata, in timp ce trenul vine spre ei in viteza.

Parcurge testele de mai jos:

Ce stii despre Tom si Jerry?

Testul pasionatilor de Tom si Jerry

Cat de bine ii cunosti pe Tom si Jerry?

Esti Tom sau Jerry?

Tom si Jerry
Citeste si despre curiozitatile de mai jos:

10 curiozitati despre Little Pony
20 de curiozitati despre Scooby Doo
20 de curiozitati despre Lion King

Redactia clopotel.ro

da-ne de veste inapoi la vesti Clopotel Junior

asd

Despre Clopotel Junior

Pe scurt, de ce credem noi ca aici e locul tuturor copiilor intre 3 si 9 ani.



asd

Ce parere aveti?

Loc de scris cum vi se pare Junior. Sincer si pe bune. Va multumim!