20 de curiozitati despre Scooby Doo

21 iunie 2022, 14:00

Enciclopedia Scooby-Doo
Scooby Doo si prietenii sai au cucerit multe generatii de copii fascinati de aventurile lor. Fiecare episod in care Scooby si tinerii detectivi pe care ii insoteste in cautarea explicatiilor pentru tot felul de mistere tine copiii cu sufletul la gura chiar si acum. Si totusi chiar si cei mai infocati fani nu stiu chiar totul despre eroii lor preferati.

Iata 20 de lucruri surprinzatoare despre Scooby Doo:

1. Numele complet al lui Scooby este Scoobert-Doo. Felul in care Scooby isi rosteste numele este inspirat din versul „Doo-be-doo-be-doo”, din piesa „Strangers In The Night”, a lui Frank Sinatra.

2. Fred si Daphne nu pleaca mereu impreuna in cautarea misterelor pentru a ramane singuri. Desi multi au crezut asta, autorii scenariului au vrut sa scrie mai mult pentru personajele cele mai interesante, asa ca ii trimit deseori pe cai gresite.

3. Scooby-Doo are nu mai putin de 12 versiuni. Cel mai mare succes l-au inregistrat originalul „Scooby-Doo, Where Are You!” (1069-1970) si „What’s New, Scooby-Doo?” (2002-2006).

4. Initial, povestea trebuia sa fie despre o trupa rock, cu un caine care canta la bongos, iar numele cainelui trebuia sa fie „Too Much”.

5. Vocea lui Scooby-Doo este aceeasi ca a lui Scrappy-Doo si a lui Papa Smurf: Don Messick.

6. Scooby-Doo este unul din trei tripleti. Fratii lui identici sunt Skippy-Doo si Dooby-Doo.

7. Scooby-Doo nu este doar un desen animat; franciza include carti, jocuri video si jocuri pentru computer, jocuri de masa si benzi desenate.

8. Cel care i-a dat voce lui Shaggy, Casey Kasem, a vrut ca personajul sau sa fie vegetarian. El a si parasit show-ul atunci cand Shaggy a aparut intr-o reclama Burger King.

9. Replica spusa des de Velma, „Ochelarii mei... Nu pot vedea fara ei” este desprinsa din viata reala. Actrita care i-a dat voce, Nichole Jaffe, a rostit-o la prima citire a textului, iar producatorii au decis sa o pastreze.

10. Vocea lui Fred a fost aceeasi pe tot parcursul inregistrarilor: Frank Welker; o singura exceptie a fost facuta in 1988, pentru episodul „A Pup named Scooby-Doo”.

11. Scooby-Doo are in permanenta 7 ani.

12. Zvonurile ca personajului Velma nu i-ar placea baietii au fost dezmintite, iar autorii scenariului au incercat chiar sa o cupleze cu Shaggy, pentru a pune capat speculatiilor.

13. Scooby si Shaggy sunt singurele personaje care apar in absolut toate episoadele.

14. Titlul original al seriei a fost „W-Who's Scared”, insa in cele din urma CBS a considerat ca ar putea fi prea infricosator pentru copii.

15. Scooby sufera de rhotacism, o problema de vorbire care face ca o consoana dintre vocale sa fie transformata in „r”.

16. Initial Scooby-Doo trebuia sa fie ciobanesc, dar ar fi semanat prea mult cu un alt caine din desene animate, asa ca l-au facut, pana la urma, dog german.

17. Scooby-Doo a fost cea mai lunga serie difuzata sabata dimineata din Statele Unite ale Americii.

18. Animatorii au tinut mortis sa nu urmeze intocmai trasaturilor unui dog german, ci sa ii dea o alura mai simpatica, uneori stangace.

19. In 2013, a fost desemnat al cincilea cel mai bun desen animat al tuturor timpurilor.

20. In ciuda succesului urias, Scooby-Doo a fost nominalizat doar de doua ori pentru premii importante: o data pentru Daytime Emmy, in 1990, cu „A Pup Named Scooby-Doo”, si o data pentru vocea Velmei, data de Mindy Cohn, in 2003.

Iti recomandam cateva teste cu Scooby-Doo:

Ce personaj din Scooby Doo esti?
Recunoaste personajele din animatia Scooby Doo!
Testul Scooby Doo

Citeste si despre curiozitatile de mai jos:

10 curiozitati despre Little Pony
Povestea lui Tom si Jerry
20 de curiozitati despre Lion King
20 de curiozitati despre Brazilia
Curiozitati din CHIMIE


Redactia clopotel.ro

da-ne de veste inapoi la vesti Clopotel Junior

asd

Despre Clopotel Junior

Pe scurt, de ce credem noi ca aici e locul tuturor copiilor intre 3 si 9 ani.



asd

Ce parere aveti?

Loc de scris cum vi se pare Junior. Sincer si pe bune. Va multumim!