11 curiozitati despre Barbie

1 septembrie 2022, 16:03

11 curiozitati despre Barbie

Papusile Barbie fac parte din copilaria multor generatii, de decenii intregi. Blonde, brunete, roscate, cu casuta sau fara, cu masina sau fara, cu tinute variate, cu preocupari variate, Barbie a fost cea mai buna prietena a milioane si milioane de fetite si este o papusa iconica in intreaga lume.

Cum s-a "nascut" papusa Barbie

Produsa de coroporatia Mattel, papusa Barbie poate nu ar fi existat niciodata daca o fetita pe nume Barbara, fiica lui Ruth Handler, cofondatoare a companiei, nu s-ar fi indragostit, intr-o vacanta in Elvetia, de o papusa-manechin numita Lilli, foare departe de papusile pentru fetite din SUA, de la acea vreme.

Lansata in martie 1959, Barbie este emblema companiei Mattel si in timp a inceput sa aiba familie, prieteni. Gama are si mai multe papusi de colectie, adevarate raritati, care ajung la preturi neverosimile.

Hai sa aflam impreuna cateva curiozitati despre Barbie, o papusa adorata si controversata in acelasi timp.

1. Doar prietenii ii spun Barbie, pentru ca ea are nume si prenume: Barbara Millicent Roberts. Evident, a fost numita dupa fetita care a inspirat-o, Barbara Handler, iar Ken a primit numele dupa fratele acesteia. Povestea lui Barbie spune ca ea s-a nascut intr-un orasel fictiv: Willows, din Wisconin.

2. Barbie are inca 6 frati si surori: Skipper, Stacie, Chelsea, Krissy, Kelly, Tutti si Todd. Tutti si Todd erau gemeni, pana cand Tutti a disparut in mod misterios, in 1971. Stacie a aparut in familie in 1992, tot ca geamana a lui Todd.

3. Gama Barbie a inclus si celebritati: Twiggy, in 1967, si MC Hammer, in 1991.

4. Iubitul lui Barbie, Ken, este cu doi ani mai mic decat ea, el fiind lansat in 1961.

Barbie are un CV impresionant

5. Papusa Barbie a avut peste 200 de cariere, inclusiv paleontolog, medic, casiera McDonald's, medic veterinar, director, secretara sau astronaut. Ea a fost chiar si Catwoman! Dar prima ei cariera a fost de model.

6. Barbie a avut peste 40 de animale de companie: 21 de caini, 14 cai, trei ponei, sase pisici, un papagal, un cimpanzeu, un urs panda, un pui de leu, o girafa si o zebra.

7. Masurile lui Barbie sunt imposibil de transpus in viata reala. Daca ar fi o femeie adevarata si-ar gasi cu greu haine si ar fi considerata anorexica. Ea ar avea 1,75m inaltime, proportia bust - talie - solduri ar fi 99-46-83 si ar avea o greutate de 50 kg.

8. Creatori de moda faimosi au contribuit la garderoba celebrei Barbie: Gucci, Versace, Vera Wang, Dolce&Gabbana sau Givenchy.

9. Peste 91.000 km de material au fost folositi pentru hainele papusilor Barbie!

10. Prima papusa Barbie a costat 3 dolari, echivalentul a aproximativ 24 de dolari in ziua de azi. Pare scumpa? Sa vezi cat costa exemplarele rare!

Papusile Barbie editie limitata se vand si cu 5.000 de dolari, iar papusile vintage ajung sa coste o avere in ziua de azi.

11. Cea mai de succes papusa Barbie ca vanzari a fost Totally Hair™ Barbie, lansata in 1992.

Copiii din intreaga lume, dar si adultii care au crescut cu Barbie asteapta cu nerabdare filmul Barbie, care se va lansa in 2023 si ii va avea in rolurile principale pe Margot Robbie, Emma Mackey si Ryan Gosling.

Iti recomandam sa citesti si articolele de mai jos:

15 curiozitati despre printesele Disney
20 de curiozitati despre Scooby Doo
20 de curiozitati despre Lion King
Povestea lui Tom si Jerry
20 de curiozitati despre Brazilia
Curiozitati din CHIMIE


Redactia clopotel.ro

da-ne de veste inapoi la vesti Clopotel Junior

asd

Despre Clopotel Junior

Pe scurt, de ce credem noi ca aici e locul tuturor copiilor intre 3 si 9 ani.asd

Ce parere aveti?

Loc de scris cum vi se pare Junior. Sincer si pe bune. Va multumim!