10 curiozitati despre Little Pony

12 august 2022, 11:26

Little Pony

Little Pony este una dintre cele mai populare linii de jucarii, inca de la aparitia din 1983. Poneii de plastic cu care s-au jucat generații întregi de copii în ultimii peste 40 de ani sunt inconfundabili, putand fi identificati prin culoarea corpului, coama si un simbol unic. Micuții ponei colorați care au cucerit copiii au fost inclusiv personaje de desene animate, seriile My Little Pony fiind considerate unele dintre cele mai bune din istorie.

Iata cateva curiozitati despre Little Pony pe care poate nu le stiai:

1. Creatoarea lor, Bonnie Zacherle, a fost inspirata de un ponei real

Cand era copil, Bonnie si familia ei au locuit in Japonia, unde tatal sau, colonel de armata si medic veterinar, avea grija de toate animalele carantinate la intrarea sau iesirea din tara. Bonnie s-a indragostit atunci de un ponei coreean pe nume Knicker, insa cand ea si familia ei au parasit Japonia nu au putut sa il ia cu ei. Povestea care a inspirat-o a fost spusa chiar de ea, la Targul My Little Pony din 2008. „Tatal lui Bonnie i-a promis ca intr-o zi va avea un cal sau un ponei numai al ei. Cand el s-a pensionat din armata, Bonnie era in liceu, iar tatal ei i-a spus: «poti avea un cal, dar va trebui sa te trezesti foarte devreme, sa vii direct acasa de la scoala, pentru a avea grija de el, si nu vei putea sa pleci in vacante sau la colegiu». Cu alte cuvinte, sa nu ai prieteni”, a povestit Bonnie Zachelre. In aceste conditii, Bonnie nu a avut niciodata un cal al ei, dar l-a purtat mereu in suflet pe Knicker. Personajele ei au fost mereu dolofane pentru ca el era putin grasut.

2. Bonnie a avut mai multe incercari esuate de cai de jucarie

Dupa ce si-a luat diploma in ilustratie la Universitatea din Syracuse, Zacherle a lucrat la o companie de felicitari si colabora cu Hasbro, compania care avea sa lanseze gama My Little Pony. S-a angajat acolo full time dupa ce compania la care lucrase s-a vandut. Si visul ei era sa dea „viata” unor caluti de jucarie. Trei ani a propus diferite variante de cai de jucarie, pe care si-i imagina iubibili, cu coama si coada care sa poata fi pieptanata. A fost refuzata de fiecare data: „Imi spuneau «Bonnie, nu toate fetitele sunt ca tine. Lor le place sa gateasca, sa faca curatenie, sa calce»”.

Little Pony


3. Unul dintre sefii mari din companie a cerut un ponei de jucarie.
Indragostita de poneiul Knickers, Bonnie a fost in culmea fericirii cand a auzit ca unul dintre greii din companie are o idee similara cu a ei, doar ca nu dorea un cal de jucarie, ci un ponei. Zis si facut! Ea a realizat designul, iar omul cu ideea voia sa il transforme intr-un fenomen, cu diferite functii tehnice si mecanice.

4. My Little Pony s-a „nascut” in 1983, dar a avut un „frate” mai mare: My Pretty Pony, lansat in 1981. Poneii de jucarie erau facuti din plastic dur si aveau sub barbie un maner care facea urechile sa se miste, ochii sa clipeasca si coada sa se legene. Succesul a fost urias, cu cateva milioane de jucarii vandute rapid.

Zacherle nu era singura care visa la un calut de jucarie cu care sa te joci cum o faci cu o papusa. Cand a vazut My Pretty Pony, sotia unuia dintre vicepresedintii companiei Hasbro a spus ca este in regula, dar ar fi mai bine daca ar fi mic, moale, daca ar avea par ce poate fi pieptanat. Ceea ce s-a si intamplat!

5. Initial jucariile My Little Pony aveau culori neutre si erau destinate copiilor de gradinita. Cand o prietena i-a sugerat lui Bonnie sa ii faca roz si mov, pentru ca „asa le place fetitelor”, ea a fost reticenta, ba chiar revoltata pentru ca nu voia ca My Little Pony sa fie doar pentru fetite. A decis, totusi, sa incerce si variantele colorate si au fost, evident, un succes.

6. My Little Pony a avut sase „personaje” originale. Snuzzle, Butterscotch, Minty, Blossom si Cotton Candy aveau picioarele plate, nu concave, iar capul era orientat drept in fata sau in jos. Postura nu a mai fost folosita dupa primul an de productie.

7. Gama My Little Pony a fost la un pas sa nu fie lansata, dupa ce nu a facut chiar furori la un targ de jucarii. Compania a decis, totusi, sa nu renunte asa usor la idee si s-a dovedit a fi alegerea cea buna.

8. Exista sase generatii de Little Pony

Generatia 1 (1983-1992) a adaugat celor sase personaje initiale si altele: unicorni, ponei de mare, ponei Pegas, ponei fosforescenti, ponei parfumati sau ponei bebelusi care purtau scutece si pe care apareau diferite modele atunci cand se udau. Generatia 2 (1997-2003) a avut ponei mai slabuti care nu au fost tocmai populari, iar Generatia 3 (2003-2009) a reprezentat o generatie asemanatoare cu prima. Generatia 3.5 a fost lansata in 2009 si a adus o schimbare de design mare, gama fiind disponibila pana in 2010.

Generatia 4 a fost lansata in 2010 si a inclus personaje din seria animata My Little Pony: Friendship is Magic, precum Twilight Sparkle, Spike, Rainbow Dash, Pinkie Pie, Applejack, Rarity si Fluttershy. Aceasta generatie a avut succes chiar si printre adulti, dat fiind faptul ca a coincis cu lansarea seriei animate televizate si a filmelor My Litte Pony: The Movie, My Little Pony: Equestria Girls si My Little Pony: PonyLife.

In februarie 2021 a fost anuntata lansarea Generatiei 5, destinata generatiei Alpha, care are o mai mare inteligenta emotionala si asteptari mult mai mari de la jucarii. Jucariile si filmele din Generatia 5 nu vor aduce neaparat personaje noi, ci se vor concentra pe lumea si povestile nascute odata cu Generatia 4.

9. Poneii rari pot ajunge la preturi astronomice. Colectionarii sunt gata sa plateasca oricat pentru personajele rare din gama My Little Pony. De exemplu, un ponei Rapunzel s-a vandut prin 2013 cu 800 de dolari!

10. Cum a ajuns My Little Pony pe micile si marile ecrane

Prima serie TV My Little Pony a fost lansata in 1984, in coproductie cu Marvel, iar succesul lor a nascut ideea primului film My Little Pony. Realizat tot de Marvel, acesta a fost primul film teatral al studiourilor Marvel si a fost lansat in 1986, personajele primind voce de la celebritati precum Cloris Leachman, Rhea Perlman, Danny DeVito, Tony Randall sau Madeline Kahn.

Criticii au evaluat favorabil productia. Los Angeles Times a scris atunci ca filmul te facea sa te simti „cufundat in vata de zahar timp de o ora si jumatate”.

Iti recomandam sa citesti si articolele de mai jos:

20 de curiozitati despre Scooby Doo
20 de curiozitati despre Lion King
Povestea lui Tom si Jerry
20 de curiozitati despre Brazilia
Curiozitati din CHIMIE


Redactia clopotel.ro

da-ne de veste inapoi la vesti Clopotel Junior

asd

Despre Clopotel Junior

Pe scurt, de ce credem noi ca aici e locul tuturor copiilor intre 3 si 9 ani.



asd

Ce parere aveti?

Loc de scris cum vi se pare Junior. Sincer si pe bune. Va multumim!