Voxa prezinta cea mai ampla si variata colectie de povesti pentru copii in format audio

6 iunie 2024, 12:08

colectie de povesti

Voxa isi marcheaza prezenta in lumea lecturii pentru copii, lansand cea mai bogata si variata colectie de povesti pentru cei mici in format audio din Romania. Luna iunie devine o sarbatoare a lecturii, cu nenumarate lansari si colectii disponibile in exclusivitate pentru publicul romanesc.
 

Mai mult continut pentru copii

Aceasta initiativa raspunde nevoilor diverse ale copiilor cu varste intre 0 si 9 ani, precum si ale celor aflati in ciclurile scolare gimnaziale si liceale. Cu o selectie vasta de peste 3500 de titluri in limba romana si engleza, platforma ofera un univers fascinant de basme si povesti atat din patrimoniul romanesc - precum „Capra cu trei iezi” sau „Motanul Incaltat” - cat si din literatura universala.

Utilizatorii pot explora un continut diversificat, care include povesti educationale despre personalitati, geografie si istorie, dar si piese de teatru radiofonic si emisiuni iubite, cum ar fi „Noapte Buna, Copii!”. Pe langa acestea, in aplicatie vor fi disponibile colectii de referinta, precum seria „Tup”, „Disney Classic”, „Sweet Cherry” si „Storytime”, dar si bestsellerul international „Iepurasul care voia sa adoarma”.

Cu o gama variata de titluri si colaborari cu autori de renume, Voxa este un partener de incredere pentru parinti si educatori in calatoria lor de a incuraja dragostea pentru lectura si invatare in randul copiilor lor. Un exemplu bun in acest sens este Colectia Voxa Classics Kids care include 23 de titluri clasice, printre care se numara „Print si cersetor”, „Vrajitorul din Oz”, „Aventurile lui Tom Sawyer”, „Cartea Junglei”, „Alice in Tara Minunilor” si „Pinocchio”. Printre naratori se numara si Maria Radu, Daniela Nane, Cristina Stanciulescu, Monica Davidescu si Ilinca Harnut.

„Ne mandrim si cu parteneriatul nostru cu autorul roman Alex Donovici, a carui fenomenala serie Tup este acum disponibila integral pe Voxa. Primele doua volume din aceasta serie, care au cucerit inimile a peste 100.000 de cititori din Romania si au fost traduse si publicate in peste 10 tari, sunt deja disponibile pe platforma noastra. Iar pentru un somn linistit si odihnitor, oferim in premiera bestsellerul international Iepurasul care voia sa adoarma, care promite sa transforme luptele de seara pentru culcare intr-un ritual de dragoste si tandrete. Aceasta poveste, testata de copii si aprobata de parinti, foloseste o tehnica inovatoare pentru a aduce o finalitate calma oricarei zile agitate”, a spus Alexandra Dram, Head of Content, Voxa.

„Cantec de adormit Mitzura” in lectura Mitzurei Arghezi pentru publicul larg

„Doamne, fa-i bordei in soare,/ Intr-un colt de tara veche,/ Nu mai nalt decat o floare /Si ingust cat o ureche.” Celebrele versuri scrise de Tudor Arghezi pentru fiica lui, Mitzura, pot fi ascultate acum de publicul larg in lectura Mitzurei Arghezi. Cu ocazia lunii copilului, Voxa lanseaza poezia in format audio pe toate canalele, insotita de un video emotionant, care aduce in prim-plan legatura dintre un tata si fiica lui. Video-ul poate fi urmarit aici: https://www.youtube.com/watch?v=XHtbtkomd2Y, iar poezia poate fi ascultata in aplicatie aici: https://voxa.ro/audiobooks/cantec-de-adormit-mitzura

Poezia este disponibila pentru abonatii Voxa in sectiunea Fonoteca de aur, parte a proiectului Teatru Radiofonic lansat de platforma in luna ianuarie. Colectia este o invitatie pentru cei mari si mici deopotriva de a descoperi frumusetea si sensibilitatea transpunerilor sonore ale unor titluri celebre din literatura nationala.

O categorie in crestere

Aceasta initiativa vine in contextul unei cresteri constante a popularitatii continutului audio pentru copii, reflectata si in preferintele consumatorilor din Romania. Se estimeaza ca segmentul pentru copii va inregistra cea mai rapida ascensiune in categoria cartilor audio, cu o rata anuala de crestere de aproximativ 28,9% din 2023 pana in 2030. Parintii apreciaza cartile audio ca o forma de entertainment educativ, contribuind la dezvoltarea armonioasa a copiilor si oferindu-le o alternativa fara expunere la ecrane.

Pe platforma Voxa, au fost acumulate peste 380.000 de ore de continut pentru copii, cu o medie lunara de 20.000 de ore, iar categoria cartilor pentru copii ocupa locul al treilea in interactiunea utilizatorilor cu audiobook-urile. Interesul ridicat pentru acest tip de continut este confirmat de cele peste 12.500 de evaluari acordate titlurilor destinate copiilor, situandu-se la acelasi nivel cu marile categorii de consum precum fictiunea, dezvoltarea personala, thriller-urile si romanele.

da-ne de veste inapoi la vesti Clopotel Junior

asd

Despre Clopotel Junior

Pe scurt, de ce credem noi ca aici e locul tuturor copiilor intre 3 si 9 ani.asd

Ce parere aveti?

Loc de scris cum vi se pare Junior. Sincer si pe bune. Va multumim!