Tedi si prietenii naturii la finalul primei editii nationale

7 iunie 2024, 12:02

Tedi si prietenii naturii

Peste 36.000 de prescolari de grupa mare de la gradinite de stat si private incheie prima editie desfasurata la nivel national a programului de educatie ecologica ”Tedi si prietenii naturii’’. Programul este initiat si sustinut de Maspex Romania prin brandul Tedi. Partenerii programului sunt Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor si Ministerul Educatiei.

Tedi si prietenii naturii a ajuns la finalul primei editii. O editie cu multe surprize placute atat pentru organizatori cat si pentru participanti. Copiii si educatorii au pus in aplicare toata concentrarea, toate abilitatile si talentul lor pentru a descoperi si retine informatii importante pentru protejarea naturii si pentru a realiza activitati care demonstreaza preocuparea lor pentru un mediu sanatos.

Pe parcursul anului scolar 2023-2024, copiii de la grupa mare de la gradinitele participante si-au insusit reguli de baza privind protectia mediului, reciclarea, respectul fata de plante si animale precum si informatii utile privind o alimentatie corespunzatoare sau importanta petrecerii active a timpului. A fost abordata si tematica privind economisirea banilor, care are o legatura relevanta cu grija pentru natura si gospodarirea responsabila a resurselor acesteia.

”Se incheie o prima editie care ne-a adus numai bucurii. Una dintre ele l-a reprezentat numarul mare de copii inscrisi, aspect care demonstreaza atat preocuparea educatorilor pentru tematica propusa cat si necesitatea programului nostru. Apoi, toate mesajele frumoase, fotografiile si filmuletele care prezentau desfasurarea lectiilor si creativitatea extraordinara a participantilor. Toate acestea ne-au adus satisfactii si bucuria ca suntem tot mai multi cei pentru care protejarea mediului este o preocupare importanta iar educarea copiilor in aceasta directie este prioritara” – a declarat Ioana Visean, Director de Comunicare Maspex Romania.

Festivitatea care marcheaza incheierea acestei editii a avut loc la Gradinita cu program normal nr. 4 din Valenii de Munte, jud. Prahova. Aproximativ 20 de copii au participat la lectia ”Suntem ecologisti” si s-au bucurat de prezenta lui Tedi initiatorul programului Tedi si prietenii naturii. In cadrul orei, cei mici au rezolvat fise de lucru de la lectie si au realizat o activitate care i-a incantat: din cate un tricou mai vechi, ce nu mai poate fi purtat, au realizat ”sacosa ecologica”. In felul acesta si-au insusit o noua metoda de valorificare a produselor reciclabile.

,,Ma bucur de participarea la acest program educational, “Tedi si prietenii naturii”, care mi-a oferit o experienta noua atat pentru mine cat si pentru copiii din grupa pe care o coordonez. Pentru mine a insemnat in primul rand bucuria de a-i duce pe copii in lumea frumoasa a naturii, facand activitatile sa fie o aventura plina de distractie si de idei creative. Inca de la inceputul programului copiii au desfasurat activitatile cu mult drag si interes, dorinta lor cea mai mare, care s-a si indeplinit, fiind vizita lui Tedi in gradinita. In urma acestui proiect, copiii raman cu amintirea unui eveniment frumos si relaxant care le-a ridicat cu siguranta increderea in ei insisi!’’, a declarat Georgiana Timaru, profesor pentru educatie timpurie, Gradinita cu Program Normal Nr. 4, Orasul Valenii de Munte.

La gradinita din Valenii de Munte a fost prezenta si Andreea Ibacka, Ambasadorul programului. Impreuna cu Tedi, a stat alaturi de cei mici, sprijinindu-i in realizarea sarcinilor primite in cadrul lectiei.

”Imi face oricand placere sa ma aflu in preajma copiilor. Iar atunci cand acestia invata despre natura, despre protejarea ei si le vad ochii curiosi si manutele preocupate sa mestereasca ceva din produse reciclate, de exemplu, simt nu doar bucurie ci si optimism. Caci am dovada clara ca, impreuna, ne vom bucura de un viitor bun in ceea ce priveste mediul natural. Cu siguranta copiii curiosi si implicati de astazi vor fi adultii responsabili de maine. Ii felicit pe initiatorii programului ”Tedi si prietenii naturii” pentru ideea implementarii acestui proiect si nu in ultimul rand pe toti educatorii care au luat parte la program”, a declarat Andreea Ibacka.

In anul scolar 2024-2025 va avea loc cea de-a doua editie. Startul inscrierilor va fi dat in luna septembrie. Toate detaliile se vor regasi pe site-ul programului https://tediprietenulnaturii.ro/inscriere/

da-ne de veste inapoi la vesti Clopotel Junior

asd

Despre Clopotel Junior

Pe scurt, de ce credem noi ca aici e locul tuturor copiilor intre 3 si 9 ani.asd

Ce parere aveti?

Loc de scris cum vi se pare Junior. Sincer si pe bune. Va multumim!