Teatru Labirint Senzorial pentru copii

20 iulie 2023, 19:48

Teatru Labirint Senzorial pentru copii

Experienta unica si in premiera pentru elevii Liceului Teoretic National! Sunete, mirosuri, gusturi, diferite texturi sau, altfel spus, teatru labirint senzorial, un experiment gandit si coordonat de Catalina Lupu, profesor de Limba Engleza si coordonator Ateliere de Teatru pentru copii si adolescenti, cu sprijinul colegilor profesori din cadrul LTN.

Copii cu varste cuprinse intre 5 si 10 ani, inscrisi in programul Scoala de vara - Caleidoscop LTN, au experimentat, pentru prima data, teatrul senzorial, o forma de terapie ce imbina arta cu exercitii de mindfulness, ajuta la conectarea cu sinele si atingerea starii de prezenta acum si aici.

Elevii spectatori au parcurs o experienta imersiva in labirintul creat de catre profesori-actori. Copiii au purtat masti pentru restrictionarea vazului si au fost condusi pe traseul realizat de catre profesori-ghizi, scopul fiind acela de a-si activa si a constientiza mai profund celelalte simturi, adesea neglijate/neconstientizate.

Astfel, copiii au devenit co-creatori ai propriei experiente in Labirintul ”Summer Senses”. Au fost parcurse rand pe rand, sala Marii, sala Caleidoscopului, sala Muzicii si a Dansului, precum si sala Padurii, unde cei mici au trait experiente auditive, tactile, olfactive si de gustat. Pentru a iesi din Labirint si a patrunde in sala de Debrief, copiii trebuiau sa-si aminteasca parola indicata la initierea calatoriei: ”I am the hero of this Summer”.

Si, intr-adevar, cei unsprezece copii participanti au fost eroii povestii imersive din Teatru Labirint.

“Este pentru prima data cand particip la o astfel de activitate si a fost ca o calatorie. Mi-au placut toate camerele din labirint si vreau sa vin si la alte povesti ”, sustine Thea, in varsta de 7 ani.

Experienta Summer Senses nu s-a incheiat. Urmeaza partea a doua, in care copiii vor deveni, la randul lor, constructori pentru colegi si parinti. Ei vor fi cei care vor realiza labirintul si ii vor purta pe toti participantii prin toate senzatiile si experientele senzoriale.

“Imi propun sa creez si alte povesti senzoriale din labirint, dedicate copiilor, adolescentilor si parintilor, pentru ca acest tip de arta nu incorseteaza, ci ii lasa liberi pe participanti sa se exprime cum se simt ei mai confortabil. Anumite senzatii declansate prin arta ne bine dispun, ne calmeaza mintea si corpul”, este de parere initiatoarea acestui proiect.

da-ne de veste inapoi la vesti Clopotel Junior

asd

Despre Clopotel Junior

Pe scurt, de ce credem noi ca aici e locul tuturor copiilor intre 3 si 9 ani.



asd

Ce parere aveti?

Loc de scris cum vi se pare Junior. Sincer si pe bune. Va multumim!