Se lanseaza cartea pentru copii "Pic, picatura curajoasa"

19 martie 2024, 11:03

Cartea pentru copii "Pic, picatura curajoasa"

Parintii si copiii sunt asteptati pe 24 martie, de la ora 11:00 la ora 13:30, la Opera Comica pentru Copii


Daniela Samoil-Istrate, jurnalist si antreprenor cultural, realizatoarea emisiunii "Parinte la Fix" de la MetropolaTv, debuteaza ca autor de carti pentru copii si lanseaza cartea "Pic, Picatura Curajoasa", volum publicat la Editura Didactica Publishing House, dedicat copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani, cu ilustratii realizate de Cornelia Revulets."

"Am scris aceasta carte dedicata segmentului de varsta intre 3-6 ani cu dorinta profunda de a le impartasi celor mici lectii valoroase despre viata, valori si emotii intr-un mod accesibil si atragator pentru ei. Cei mici vor descoperi ce inseamna prietenia, curajul, generozitatea, empatia, recunostinta, vor aprecia valorile familiei si totodata vor lucra indeaproape cu parintii folosind instrumentul interactiv de cartonase (inserat in carte) ce descriu emotiile traite de Pic, ajutandu-i astfel sa afle mai multe despre identificarea, integrarea si gestionarea emotiilor de la o varsta mica", declara Daniela Samoil Istrate.

Parintii si copiii sunt asteptati pe 24 martie, de la ora 11:00 la ora 13:30, la Opera Comica pentru Copii, in cadrul evenimentului "Festivalul Cartilor Deschise" pentru a descoperi universul lui Pic, dar si pentru a lua parte la ateliere de dezvoltare emotionala sustinute de Roxana Niciev, psihoterapeut si Andrei Ionel Mocanu, psiholog cognitiv-comportamental, pe baza insertului din carte - un instrument de lucru cu emotiile ce le permite copiilor sa afle mai multe despre identificarea si gestionarea emotiilor, pornind de la calatoria personajului rincipal, Pic.

"Copiilor carora li se vorbeste despre emotii, care sunt ajutati sa le identifice, sa le exprime si sa le gestioneze inca de la o varsta frageda vor deveni adultii echilibrati de maine. De aceea, doresc sa contribui alaturii de trainerii implicati in proiect la educatia emotionala a celor mici realizand sub umbrela Pic, Picatura Curajoasa ateliere de dezvoltare emotionala in gradinite de stat sau private. De asemenea, instrumentul de lucru cu emotiile din carte este la indemana parintilor pentru a continua si acasa lucrul impreuna cu cei mici, stabilind o si mai buna conexiune parinte-copil", a completat autoarea.

Cartea va fi disponibila spre vanzare fizic la Magazinul OCC, iar incepand de pe 25 martie si pe site-ul editurii Didactica Publishing House.

Lansarea cartii “Pic, Picatura Curajoasa” promite a fi un eveniment memorabil, plin de invataturi valoroase pentru cei mici.

Asadar, sunteti asteptati la Opera Comica pentru Copii, pe 24 martie, de la ora 11:00 la 13:30!

da-ne de veste inapoi la vesti Clopotel Junior

asd

Despre Clopotel Junior

Pe scurt, de ce credem noi ca aici e locul tuturor copiilor intre 3 si 9 ani.



asd

Ce parere aveti?

Loc de scris cum vi se pare Junior. Sincer si pe bune. Va multumim!