Scoala de acasa: intalniri creative si educative - tabara cultural-educativa pentru copiii din medii vulnerabile

9 iulie 2024, 09:51

Copii tabara


Ne amintim cu nostalgie de zilele toride si pline de veselie din vacantele de vara. Pentru fiecare dintre noi, aceasta perioada inseamna libertate, prietenie, timp nelimitat de joaca, bucuria de a descoperi si de a incerca lucruri noi. Tabara de vara reprezinta locul ideal in care toate aceste atribute pot fi regasite si mai putem adauga un lucru foarte important – factorul educativ, pentru ca, sub alte forme, copiii isi pot continua parcursul instructiv intr-un mod creativ.


Pentru a doua vara la rand, Asociatia pentru Creativitate organizeaza o tabara cultural-educativa in care copiii au placerea de a petrece timp impreuna, de a se juca, dar si de a descoperi frumusetea artei in multiplele ei forme. Pentru noi, acest timp este deosebit de pretios pentru ca tabara se adreseaza in special copiilor cu posibilitati financiare reduse sau cei proveniti din comunitati vulnerabile.


Anul acesta, pasii nostri s-au indreptat spre Scoala “Ion Olteanu” din Chitila, unde am intalnit copii plini de viata, curiosi, dornici sa invete zi de zi lucruri noi. Jurnalul nostru de tabara va va purta si pe voi in bucuria oferita de „Scoala de acasa: intalniri creative si educative”.


http://academiadecreativitate.ro/proiecte/scoala-de-acasa-intalniri-creative-si-educative/


Copiii se vor bucura de prezenta si mentoratul unor profesionisti din domeniul cultural: cineasta Anca Ciuclaru, scriitoarele Victoria Patrascu si Iulia Iordan, ilustratoarele Irina Cangeopol si Mihaela Vezentan, artistii vizuali Alina Tudor si Razvan Neagoe.


Arta are marele dar de a crea comunitati tolerante, de a dezvolta spiritul creativ, dar si pe cel civic, ea aduce un plus de valoare in educatia fiecarui individ. Tocmai de aceea, „Scoala de acasa: intalniri creative si educative” urmareste construirea unei abordari ce are la baza cultura, in multiplele ei forme, in scopul de a forma un spirit educat in randul copiilor din comunitati dezavantajate.

 

Va invitam sa ne urmariti calatoria si sa ne fiti alaturi in promovarea educatiei pentru mediile vulnerabile!Facebook Asociatia pentru Creativitate: https://www.facebook.com/asociatiaptcreativitate/

da-ne de veste inapoi la vesti Clopotel Junior

asd

Despre Clopotel Junior

Pe scurt, de ce credem noi ca aici e locul tuturor copiilor intre 3 si 9 ani.asd

Ce parere aveti?

Loc de scris cum vi se pare Junior. Sincer si pe bune. Va multumim!