Romania este cea mai nesigura tara din UE in ceea ce priveste circulatia rutiera

3 decembrie 2020, 15:19

Educatie rutiera

"Ora de Educatie Rutiera" - prima initiativa educationala de acest gen desfasurata in gradinitele din Capitala.

Asociatia EDIT continua proiectul ,,Ora de Educatie Rutiera”, initiativa parte a Programului National ,,Romania in Siguranta” inceput in toamna anului 2019. Ajuns la a VII-a editie, proiectul ,,Ora de Educatie Rutiera” s-a desfasurat in perioada Octombrie - Noiembrie 2020, in zece gradinite din Sectorul 3 al Capitalei.

Cursurile practice au o durata de 50 de minute si se desfasoara online, sunt concepute astfel incat sa-i antreneze pe copii sa participe activ ºi vor fi susþinute de echipe formate din psihologi si politisti, in zece gradinite implicate in proiect. Cursurile vor fi sustinute online, cu implicarea cadrelor didactice, iar fiecare copil si cadru didactic va primi un kit de educatie rutiera.

Conform Raportului Comisiei Europene despre statisticile privind siguranta rutiera pentruanul 2019, publicat la data de 11 iunie 2020, Romania se situeaza pe ultimul loc al clasamentului.

Astfel, Romania este cea mai nesigura tara in ceea ce priveste siguranta rutiera cu 96 de decese la milionul de locuitori, cifra ce reprezinta aproape dublul mediei UE, care este de 51 de decese la milionul de locuitori. Mai mult, aceste cifre ridicate au impact si la nivel financiar, costurile sociale estimate ale accidentelor de circulatie din Romania, conform Autoritatii Rutiere Romane, fiind in jurul valorii de 1.082.964,44 euro/deces si 168.569,09 euro/accident grav.

"Implementam inca din anul 2016 cel mai structurat proiect de educatie rutiera intitulat ”Ora de Educatie Rutiera”. Ma bucura faptul ca Asociaþia pentru Educatie, Dezvoltare si Implicarea Tineretului – EDIT este organizatia nonguvernamentala care de-a lungul anilor a reusit sa aiba un cuvant important de spus in ceea ce priveste siguranta rutiera. Datorita implicarii echipelor noastre in aceasta directie, am ajuns la peste 100.000 de beneficiari in toata tara", a spus Liviu Zorila, manager de proiect.

Gradinitele implicate in proiect sunt: Gradinita nr. 24, Gradinita nr. 255, Gradinita nr. 68, Gradinita nr. 84, Gradinita nr. 86, Gradinita nr. 196, Gradinita nr. 154, Gradinita nr. 191, Gradinita nr. 160, Gradinita nr. 231.

Proiectul ,,Ora de Educatie Rutiera la Gradinita” este un proiect al Asociatiei EDIT, finantat de Primaria Sectorului 3 cu fonduri nerambursabile de la bugetul local, proiect in parteneriat cu Politia Romana, Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti si Ministerul Educatiei si Cercetarii.

da-ne de veste inapoi la vesti Clopotel Junior

asd

Despre Clopotel Junior

Pe scurt, de ce credem noi ca aici e locul tuturor copiilor intre 3 si 9 ani.



asd

Ce parere aveti?

Loc de scris cum vi se pare Junior. Sincer si pe bune. Va multumim!