Reguli noi la inscrierea in clasa pregatitoare

Reguli noi la inscrierea in clasa pregatitoare

4 februarie 2020, 16:28 | afisari: 466

Reguli noi la inscrierea in clasa pregatitoare

Inspectorul scolar general adjunct a Inspectoratului Scolar Bucuresti, Liliana Toderiuc-Fedorca a precizat ca modul in care copiii sunt inscrisi in clasele pregatitoare se va schimba in Capitala.

Noua procedura "va stopa suprapopularea la anumite clase, riscurile de segregare și discriminare a elevilor, dar si a cadrelor didactice. 

ISMB propune exemple de algoritm, de tipul aleatoriu/ alfabetic (ordonarea alfabetica pe scoala si distribuirea pe clase, in ordine alfabetica, cate un elev la fiecare clasa existenta: elevul 1 – repartizat la clasa pregatitoare A, elevul 2 la clasa pregatitoare B, s.a.m.d) tragere la sorti in sedinta publica organizata de scoala. De asemenea, propunem ca repartizarea la clasa a profesorilor pentru invatamant primar sa fie realizata tot prin tragere la sorti," a declarat Liliana Toderiuc - Fedorca, inspectoarea scolara generala adjuncta a Inspectoratului Scolar Bucuresti pentru Edupedu.ro.

Citeste mai mult pe copilul.ro articolul Clasa pregatitoare 2020: Se schimba regulile la inscrierea in clasa pregatitoare

da-ne de veste inapoi la vesti Clopotel Junior
Clopotel.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Prin click pe butonul "Accepta" accepti utilizarea modulelor cookie. Daca ai nevoie de mai multe detalii despre sunt functioneaza acestea, citeste Politica de confidentialitate

asd

Despre Clopotel Junior

Pe scurt, de ce credem noi ca aici e locul tuturor copiilor intre 3 si 9 ani.asd

Ce parere aveti?

Loc de scris cum vi se pare Junior. Sincer si pe bune. Va multumim!