Programul educativ Scoala sigurantei Tedi la finalul celui de-al 9-lea an

13 iunie 2024, 10:42

Scoala sigurantei

Peste 55.000 de elevi de clasa I din toata tara sunt absolventi, detinand acum multe informatii importante pentru siguranta lor

Cand vorbim despre siguranta copiilor, timpul pare limitat si subiectele par nesfarsite. Grija ne alimenteaza scenarii, iar uneori ne blocheaza pentru a gasi si transmite solutiile care sa le fie de folos celor mici. Tocmai de aceea, Maspex Romania, prin brandul Tedi, a lansat in urma cu aproape 10 ani un program prin intermediul caruia copiii si adultii sa aiba acces la multe informatii utile privind siguranta, furnizate de catre specialisti – Scoala sigurantei Tedi. Alaturi de politisti de la Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii si de la structurile de prevenire a criminalitatii din intreaga tara, de un psiholog si de cadrele didactice, Tedi ii insoteste pe elevii de clasa I, pe tot parcursul unui an scolar, cand isi insusesc informatii extrem de utile lor privind siguranta in drum spre scoala, la scoala, acasa, siguranta in vacanta sau in mediul online.

„Siguranta copiilor reprezinta una dintre preocuparile importante ale lui Tedi. Mai ales intr-o astfel de etapa a vietii lor, cand incep practic desprinderea de mediul familial, consideram ca este important sa aiba indrumatori avizati de la care sa isi insuseasca informatii valide. Colaboram inca de la inceput cu astfel de specialisti si vom continua sa o facem astfel incat, adaptand capitolele existente sau introducand unele noi, copiii sa aiba acces la informatii variate care sa le fie oricand de folos ”, a declarat Ioana Visean, Director de Comunicare Maspex Romania.

O noua serie de absolventi ai Scolii sigurantei Tedi


Peste 55.000 de elevi de clasa I din toata tara incheie cursurile celei de-a 9-a editii. Pe tot parcursul anului scolar, au fost atenti la lectii, realizate prin jocuri si activitati educative, s-au implicat cu multa responsabilitate in rezolvarea sarcinilor.

Festivitatea care marcheaza incheierea editiei 2023 – 2024 a avut loc la Scoala Gimnaziala ,,Oprea Iorgulescu” din Campulung Muscel, judetul Arges. Aproximativ 20 de elevi din clasa I, impreuna cu Tedi, au parcurs lectia „Siguranta in vacanta de vara”, ascultand informatiile oferite de catre doamna invatatoare si de catre reprezentantul Politiei Romane si au efectuat exercitiile din brosura pusa la dispozitie gratuit de catre Tedi. La finalul orei, elevii clasei I au predat stafeta sigurantei elevilor care tocmai au incheiat clasa 0, intr-o ceremonie plina de veselie. Apoi, impreuna cu restul colegilor din scoala, acestia au interactionat cu reprezentanti ai Politiei Romane care au pregatit diverse ateliere in curtea scolii.

„Prevenirea victimizarii minorilor constituie o prioritate constanta a Politiei Romane. Scoala sigurantei Tedi este primul pas pe care copiii il fac in incercarea de a invata despre principalele riscuri cu care se pot confrunta si cum sa se protejeze de acestea. Acum, cand incheiem al noualea an de implementare, ne bucuram ca o alta generatie de copii a invatat despre siguranta alaturi de politisti. Acest proiect reprezinta deja o traditie pe care ne dorim sa o dezvoltam in continuare si un model de buna practica in domeniul prevenirii criminalitatii”, a declarat comisarul-sef de politie Sorin-Ioan STANICA, Sef Birou Prevenire in cadrul Institutului de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii din Politia Romana.

Scoala sigurantei Tedi este un program educativ initiat si implementat de catre compania Maspex Romania prin brandul Tedi si se desfasoara in parteneriat cu Ministerul Educatiei si cu Politia Romana, prin Institutul de Cercetare si Prevenire a Criminalitatii. Programul se adreseaza elevilor de clasa I si are ca obiectiv consolidarea informatiilor privind siguranta scolarilor care s-ar putea confrunta cu pericole in drum spre scoala, la scoala, acasa, in timpul vacantelor sau in mediul online.

Suportul didactic este asigurat gratuit de Tedi si consta in materiale necesare desfasurarii programului la clasa. Toate materialele sunt in format electronic si pot fi folosite atat in predarea directa la scoala, cat si la orele desfasurate online.

In luna septembrie, dupa inceperea anului scolar, se va da startul inscrierii in editia 2024-2025, o editie aniversara care marcheaza implinirea a 10 ani de la debutul programului Scoala sigurantei Tedi.

Sunt asteptate cat mai multe cadre didactice sa se inscrie. Detalii se vor regasi pe site-ul www.scoalatedi.ro .

da-ne de veste inapoi la vesti Clopotel Junior

asd

Despre Clopotel Junior

Pe scurt, de ce credem noi ca aici e locul tuturor copiilor intre 3 si 9 ani.asd

Ce parere aveti?

Loc de scris cum vi se pare Junior. Sincer si pe bune. Va multumim!