Primul proiect editorial de educatie ecologica in colaborare cu scriitoarea Ioana Chicet-Macoveiciuc

10 octombrie 2022, 10:35

„Ema si Eric au grija de natura” si „Planeta e casa noastra

Kaufland Romania continua seria initiativelor de protejare a mediului si educare în aceasta directie, prin lansarea primului proiect editorial de educatie ecologica în colaborare cu scriitoarea Ioana Chicet-Macoveiciuc.

 

Volumele „Ema si Eric au grija de natura” si „Planeta e casa noastra”, semnate de Ioana Chicet-Macoveiciuc, în parteneriat cu Kaufland Romania si Didactica Publishing House, se adreseaza copiilor cu varste de 2-3 ani, respectiv 3-7 ani, si explica, într-un limbaj simplu si adecvat, conceptele de reciclare si colectare selectiva.

 

Lectiile pe care le învatam de mici în joaca sunt cele care raman cu noi toata viata! Cred cu putere în magia cartilor de a ajuta copiii si adultii sa înteleaga mai bine aspecte complexe, sa se identifice si sa se simta inspirati în a gasi solutii pentru rezolvarea provocarilor din propria viata. Cred în puterea umorului de a ne ajuta sa acceptam si sa implementam schimbari benefice în viata noastra. Aceste doua carti cu Ema si Eric, personaje bine cunoscute si îndragite de micii cititori, vor împrieteni, sper eu, multe familii cu concepte dificile precum schimbarea climatica, poluarea, economisirea si reciclarea, fara morala, fara presiune, prin poveste si conectare.”, a adaugat Ioana-Chicet Macoveiciuc, autoare si blogger de parenting (printesaurbana.ro).

 

În plus, campania are si o componenta sociala, care beneficiaza de sprijinul Asociatiei OvidiuRO si al Ministerului Educatiei, a carei misiune este de a face educatia prescolara accesibila si eficienta pentru toti copiii din Romania, iar în acest caz promovarea educatiei ecologice în randul cadrelor didactice si prescolarilor.

 

La fel cum problema deseurilor nu a aparut de ieri, de azi, nici rezolvarea nu va veni peste noapte. Ideea acestui proiect inedit este simpla – o societate sanatoasa are la baza generatii educate în spiritul sustenabilitatii, al grijii fata de natura. Prescolarii sunt cei mai deschisi în ceea ce priveste asimilarea si internalizarea de informatii si comportamente noi, sanatoase, care se mentin pe termen lung. Copiii învata cel mai repede, daca au parte de sprijin si explicatii potrivite varstei lor. Suntem recunoscatori partenerilor, datorita carora demersul nostru de a investi în educatia copiilor se concretizeaza.”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR ManagerKaufland Romania.

 

Astfel, prin intermediul Caravanei OvidiuRO, volumele „Ema si Eric au grija de natura” si „Planeta e casa noastra” vor ajunge în 500 de gradinite situate în cinci zone din Romania – municipiul Bucuresti si judetele Brasov, Cluj, Iasi si Timis. Fiecare gradinita va primi cate un pachet cu 10 seturi de carti si 10 board game-uri despre eco-obiceiuri, care vor fi folosite la ore ca suport pentru activitatile de reciclare. Cadrele didactice din cele 500 de gradinite vor participa la 5sesiuni de training cu ateliere de literatie si de ecologie, sustinute de Asociatia OvidiuRO si Asociatia SNK.

 

Prin joc si lectura, înca de la cele mai mici varste, copiii pot dobandi cunostinte care sa schimbe chiar si obiceiurile familiei. În primii 5 ani de viata, creierul se dezvolta în proportie de 90%, de aceea este importanta educatia timpurie, expunerea copilului la activitati de învatare de calitate si cat mai diverse, caci acum se pun bazele cognitive si emotionale ale viitorului adult. Povestile despre ecologie spuse sub forma de carte ilustrata, unde cei mici se pot identifica usor cu personajele Ema si Eric, sunt o prima lectie de sustenabilitate pentru copiii care merg la gradinita, mai ales ca temele abordate sunt poluarea, schimbarile climatice, resursele pamantului si reciclarea, elemente prezente în viata fiecaruia dintre noi.”a declarat Maria Gheorghiu, co-fondatoare Asociatia OvidiuRO.

 

Ema si Eric au grija de natura” si „Planeta e casa noastra” fac parte din seria „Familia Pofticiosilor” si urmaresc îndragitele personaje, Ema si Eric, în procesul de aprofundare prin joc si poveste a unor teme complexe, cum sunt: poluarea, schimbarile climatice, consumul de resurse si reciclarea. si de aceasta data, ilustratia sugestiva si pe întelesul copiilor a fost realizata de ilustratoarea Lavinia Trifan.

 

Volumele vor fi disponibile în întreaga retea de magazine Kaufland Romania iar în perioada 12.10-18.10.2022 clientii pot primi un voucher de 10% reducere pentru achizitionarea cartilor daca vor veni cu 5 recipiente (PET-uri, sticle sau doze de aluminiu) la centrele de colectare selectiva din parcarile magazinelor.

da-ne de veste inapoi la vesti Clopotel Junior

asd

Despre Clopotel Junior

Pe scurt, de ce credem noi ca aici e locul tuturor copiilor intre 3 si 9 ani.asd

Ce parere aveti?

Loc de scris cum vi se pare Junior. Sincer si pe bune. Va multumim!