MySafeKid, sistem de protectie a copiilor in caz de disparitie

26 octombrie 2012, 13:44

Exista pe piata din Romania un sistem ce alarmeaza autoritatile in cazul disparitiei unui copil: MySafeKid.

 Conceptul MySafeKid de identificare a copilului si alarmare in caz de disparitie este un sistem de  stocare a datelor de baza ale copilului si de transmitere automata a acestora dar si a informatiei despre disparitie catre institutii care pot reactiona imediat in astfel de situatii (Politie, Centrul Focus pentru Copii disparuti, firme de paza si securitate).
MySafeKid, sistem de protectie a copiilor in caz de disparitieSistemul sta in permanenta asupra parintilor (in portofel, alaturi de buletin), ajutandu-i pe acestia sa reactioneze imediat in situatii de urgenta (atunci cand copilul a disparut, fie ca s-a pierdut, ratacit, sau...mai rau).

Proiectul este inspirat din sisteme similare folosite in SUA si tari dezvoltate din Europa de peste 16 ani. In Romania el a fost creat prin consultarea cu specialisti in domeniul disparitiei copiilor  si beneficiaza de suportul Politiei Romane.

Sistemul consta, in principal, intr-un USB tip card, pe care sunt stocate datele copilului (nume, elemente fiziologice, amprente, probleme medicale; poza recenta a copilului, date de contact - parinti, telefoane) dar si Aplicatia MySafeKid, care permite trimiterea in doar cateva minute a alertei de disparitie printr-un email care contine toate datele necesare demararii cautarii.
MySafeKid, sistem de protectie a copiilor in caz de disparitieMesajul contine sesizarea disparitiei, toate datele de identificare (plus poza si amprente), postere si pliante in care apare copilul disparut gata predefinite, printabile imediat.

De curand, aplicatia MySafeKId este disponibila si pe telefoanele smart
http://www.copilinsiguranta.ro/login.html

Dupa transmiterea mesajului, parintele poate tipari pe loc Afise sau flyere gata facute, care anunta disparitia copilului.
MySafeKid, sistem de protectie a copiilor in caz de disparitieUtilizarea aplicatiei (trimiterea mesajului si tiparirea afiselor dureaza maximum 10 minute. Fara aceasta aplicatie, actiunile care sa ajute la gasirea copilului pot fi facute in mult mai mult timp, poate chiar o zi sau doua.
Utilizarea unui astfel de sistem salveaza timp pretios pentru copil, in clipe tensionate, de criza, in care ORICE SECUNDA CONTEAZA!

In plus, Sistemul MySafeKId ofera ca instrument de identificare Cardul MySafeKId.
MySafeKid, sistem de protectie a copiilor in caz de disparitie Acesta este un mic ”buletin de identitate al copilului”, care trebuie pus copilului (la gat sau prins la pantalon) ori de cate ori se afla in spatii aglomerate unde riscul pierderii este mare. Atunci cand copilul este gasit de o persoana care chiar doreste sa-l ajute sa-si gasesca familia, este foarte simplu sa contacteze imediat mama sau tatal, consultand informatiile de pe el, scutind copilul de un drum inutil (si cu siguranta traumatizant pentru el) la Politie sau vreun punct de informare.

Costurile sistemului difera in functie de numarul de componente (carduri, USB-uri) si de numarul de copiii din familie, variind intre 55 si 268 de lei pentru un copil. Pentru copiii care au pana in sase ani, sistemele se reinoiesc odata la sase luni, pentru cei mai mari, o singura data pe an.
Sistemul poate fi procurat direct de catre parinti prin comanda online pe site-ul www.copilinsiguranta.ro sau prin intermediul gradinitelor/scolilor partenere.

Mai multe despre Sistemul MySafeKId de Identificare si Alarmare in caz de Disparitie

da-ne de veste inapoi la vesti Clopotel Junior

asd

Despre Clopotel Junior

Pe scurt, de ce credem noi ca aici e locul tuturor copiilor intre 3 si 9 ani.



asd

Ce parere aveti?

Loc de scris cum vi se pare Junior. Sincer si pe bune. Va multumim!