Fundatia Tiriac lanseaza a saptea editie a programului de initiere gratuita in patinaj pentru copii cu varste cuprinse intre 3 si 7 ani

18 ianuarie 2024, 13:44


Fundatia Tiriac lanseaza cea de-a saptea editie a programului special de initiere în patinaj pentru copii cu varste între 3 si 7 ani (neîmpliniti la data evenimentului) sustinand astfel dezvoltarea abilitatilor celor mici prin experienta captivanta a patinajului, într-un mediu sigur si profesionist.

Program gratuit patinaj

Pana la 250 de locuri sunt dedicate copiilor pentru a explora si a îsi dezvolta aptitudini noi în cadrul programului gratuit de initiere. Fundatia pune la dispozitie participantilor la cursurile de initiere un mediu profesionist de învatare, antrenor specializat si echipamente complete.

Evenimentul de deschidere a programului de initiere gratuita în patinaj va avea loc sambata, 27 ianuarie, începand cu ora 09:30 la Patinoarul Allianz-Tiriac, din Str. Drumul Garii Odai, numarul 7, Otopeni.

Înscrierile se realizeaza în prealabil telefonic, la receptia patinoarului Allianz-Tiriac, apeland 0786 911 111, în limita locurilor disponibile. Evenimentul se va derula în zece sesiuni cu durata de 30 de minute, la fiecare sesiune urmand sa participe un numar maxim de 25 de copii. La data evenimentului, participantii vor prezenta formularul de înscriere completat. Acesta poate fi descarcat la acest link.

Copiii înscrisi vor participa la data de 27 ianuarie 2024 la prima sedinta de initiere în patinaj alaturi de instructorii Fundatiei Tiriac, echipamentul sportiv si de siguranta fiindu-le pus la dispozitie de catre organizator.

Deprinderea tehnicilor de baza pentru a patina corect

În centrul programului de initiere se afla atragerea unui numar cat mai mare de copii catre deprinderea bazelor în patinajul pe gheata. Cursurile de patinaj pe gheata îi vor învata pe cei mici tehnicile pentru a patina corect.

Cei mai talentati tineri patinatori care vor dori sa acceada catre un nou nivel didactic sportiv, vor avea sansa sa-si continue dezvoltarea în cadrul echipelor de hochei pentru copii, beneficiind de sprijinul Fundatiei Tiriac.

„Încurajez parintii sa îsi îndrume copiii catre patinaj, un sport prin care sustinem atat stilul de viata sanatos si activ, cat si dezvoltarea fizica si emotionala a celor mici. În cadrul cursurilor de initiere, copiii învata tehnici de patinaj si descopera totodata o lume plina de satisfactii si progres, cu impact pozitiv asupra tonusului si chiar a performantelor scolare.

Rolul oricarui antrenor este de a modela viitori campioni, însa pana acolo fiecare zi de antrenament petrecuta alaturi de discipolul tau este importanta în dezvoltarea intregrala, complexa a acestuia. Ca antrenor, ma bucur de fiecare realizare a elevilor mei, începand chiar cu primii pasi pe care acestia îi fac pe gheata, a spus Felician Secuianu, antrenor în cadrul programului de initiere gratuita în patinaj derulat de Fundatia Tiriac.

Mai mult decat conditie fizica excelenta

Patinajul, practicat de la varste fragede, reprezinta un sport de care copiii se pot bucura pe termen lung. Stabilitatea, mentinerea echilibrului corporal, coordonarea, flexibilitatea, rezistenta, implicate în practicarea patinajului, reprezinta pentru copii o modalitatea de a fi într-o forma fizica buna si de a adopta un stil de viata activ, dar beneficiile se extind dincolo de conditia fizica.

Patinajul îi învata pe copii sa stabileasca obiective si sa tinteasca sus. Totodata, sportul pe patine îi ajuta pe cei mici sa îsi dezvolte stima de sine si sa priveasca viata dintr-o perspectiva pozitiva. Deprinzand notiunile de baza ale patinajului, cei mici învata sa gestioneze stresul, sa performenze sub presiune si sa actioneze în echipa.

Programul de initiere în patinaj derulat de Fundatia Tiriac ofera sprijin copiilor de a-si dezvolta abilitatile într-un mediu prietenos si profesionist, beneficiind de ghidajul permanent al antrenorilor si de echipamentele necesare, care le sunt puse la dispozitie în locatie, în mod gratuit.

Cursurile de initiere se deruleaza saptamanal la Patinoarul Allianz-Tiriac, din Str. Drumul Garii Odai, numarul 7, Otopeni, singurul patinoar din zona Bucuresti-Ilfov realizat conform normelor olimpice internationale si indicatiilor Federatiei Internationale de Hochei.

Fundatia Tiriac deruleaza programul de initiere gratuita începand din anul 2017, reprezentand o activitate continua si recurenta pusa la dispozitie copiilor de varste fragede.

da-ne de veste inapoi la vesti Clopotel Junior

asd

Despre Clopotel Junior

Pe scurt, de ce credem noi ca aici e locul tuturor copiilor intre 3 si 9 ani.



asd

Ce parere aveti?

Loc de scris cum vi se pare Junior. Sincer si pe bune. Va multumim!