"Frunza de aur" - o carte recomandata copiilor intre 3 si 7 ani

24 mai 2022, 09:59

Frunza de aur” de Kirsten Hall, cu ilustratii de Mathew ForsytheLumea e frumoasa si plina de minuni. Ne ofera tot ce ne trebuie si e loc pentru toti. De ce nu ne e deajuns?

Editura Cartea Copiilor a lansat „Frunza de aur”, o carte semnata de Kirsten Hall, o scriitoare de literatura pentru copii si agent literar care locuieste în New York.

Cartea fost selectata pentru The Globe and Mail's Best 100 Books of the Year 2017.

Coperta carte - Frunza de aur

Matthew Forsythe locuieste în Montreal, unde ilustreaza carti pentru copii, albume, benzi desenate si colaboreaza la filme de animatie. Pentru ilustratiile din aceasta carte el a castigat în 2018 Premiul Bull-Bransom, acordat anual de catre National Museum of Wildlife Art (USA) pentru a recunoaste excelenta în domeniul ilustratiei de carti pentru copii, cu accent pe natura si fauna salbatica.

 "Frunza de aur" ilustratie

Undeva în padure apare o frunza de aur. E ceva miraculos. Straluceste si se leagana usor în bataia vantului. Pana la urma, animalele o descopera, desigur. „Vreau sa fie a mea!“ e primul gand al fiecaruia. Niciunul nu ezita, niciunul nu-si pune întrebari. Trebuie doar sa puna gheara, laba, copita sau ciocul pe frunza de aur. Acum.

 

O pasare se repede prima, apoi o veverita îi smulge frunza. Un soarece i-o fura veveritei, dar o caprioara i-o ia soarecelui. Caprioara se apuca sa rontaie frunza – daca e de aur, trebuie sa aiba un gust nemaipomenit – însa apare o vulpe. Pentru ca toti vor frunza, o vrea si ea. Dar a mai ramas ceva din minunata frunza de aur? Doar farame spulberate de vant.

 

Vremea trece si animalele uita de minunea care li s-a aratat. Vara se duce, toamna se duce si ea, apoi padurea încremeneste din nou în iarna cea lunga. Dar vine primavara si totul renaste. Va zamisli din nou padurea o frunza de aur? Nimeni nu stie.

 

Si daca da, de data asta ce vom face?

Primavara, frunzele au revenit. În scurt timp, totul s-a facut verde. Verde-jungla, verde-dafin, verde-muschi, verde-menta, verde-pin, verde-avocado si, bineînteles, verde de seva.

O veverita a iesit din scorbura, adulmecand aerul. S-a auzit o pitulice: sfrrr, sfrrr, sfrrr! O broasca a pornit în cautarea unui helesteu bun. si primul clopotel a înflorit în adancul padurii.

Cu atatea noutati si minunatii, nimeni nu a observat ceva cat se poate de neobisnuit. Ceva care stralucea si scanteia. O frunza de aur! Deodata, toti si-o doreau mai mult decat orice altceva pe lume. Dar cine putea ajunge primul la ea?” - (Traducere Lavinia Braniste)

 

Una dintre sursele de inspiratie pentru „Frunza de aur“ a fost meseria pe care bunicul autoarei a practicat-o cu dragoste si pasiune timp de decenii: decorarea cu foita de aur a unor anumite elemente arhitecturale ale cladirilor publice din Statele Unite (printre care Lincoln Center, Rockeffeler Center, Carnegie Hall).

Tehnica decorarii cu foita (sau folie) de aur este sugerata artistic în aceasta carte, însa prin mijloace tipografice: în ilustratii, frunza de aur este imprimata cu o cerneala speciala metalica, de culoare aurie.

 

Cartea „Frunza de aur” are 52 de pagini, are coperta cartonata si este recomandata copiilor între 3 si 7 ani. Este disponibila pe site-ul editurii Cartea Copiilor (www.carteacopiilor.ro) si în toate retelele mari de librarii.

 

La toate comenzile online realizate direct pe site-ul editurii, indiferent de valoare sau de cantitate, Cartea Copiilor ofera de fiecare data o carte cadou. În aceasta perioada, cartea cadou este „Ziua în care a fugit somnul”, de Victoria Patrascu, cu ilustratii de Ágnes Keszeg.

da-ne de veste inapoi la vesti Clopotel Junior

asd

Despre Clopotel Junior

Pe scurt, de ce credem noi ca aici e locul tuturor copiilor intre 3 si 9 ani.



asd

Ce parere aveti?

Loc de scris cum vi se pare Junior. Sincer si pe bune. Va multumim!