Fascinantele aventuri ale micutului Chitka

8 februarie 2023, 14:37

Fascinantele aventuri ale micutului Chitka

Sezonul de iarna a adus o noua surpriza de la Editura Aramis: cartea „
Fascinantele aventuri ale micutului Chitkascrisa de Larisa Toader, cu ilustratii de Stefan Filotti, publicata in colectia „Povesti cu suflet”. Adresandu-se copiilor cu varsta intre 6 si 8 ani, cartea descrie intamplarile prin care trece Chitka, un micut hamster alb, de la evadarea din captivitate si pana la gasirea unei noi familii.

Cum v-ati simti daca ar trebui sa va petreceti viata intr-o cutie de sticla, alaturi de fratii si de surorile voastre? Mai mult ca sigur ca v-ati dori sa evadati, sa vedeti locuri noi, sa vizitati... lumea! si-apoi imaginati-va peripetii, intamplari, aventuri! Asa cum a avut parte Chitka atunci cand a cunoscut, de pilda, o masinarie infernala care-l plimba de colo-colo prin camera, sau cand a ajuns in subsolul unde stapanea ceata sobolanilor luptatori, ori cand s-a razboit cu bufnita si a intalnit-o pe minunata Alora... O multime de intamplari care se inlantuie permanent si ii tin cu sufletul la gura pe micii cititori, pe tot parcursul cartii, in timp ce ilustratiile colorate si expresive, cu detalii extrem de amuzante, completeaza minunat povestea.”, a declarat Larisa Toader, autoarea cartii.

Lumea in care se petrec aventurile lui Chitka este descrisa prin ochii hamsterului: oamenii sunt niste „uriasi cu doua picioare”, pisica – o „bestie paroasa si vargata”, vulpea nu are parte nici ea de o descriere magulitoare – „o fiara roscata”, iar robotul de curatenie – „o bestie alba si dolofana”. intamplarile sunt descrise intr-o nota vesela, dar care pune totusi accent pe subiecte serioase: familie, curaj, prietenie, iubire neimpartasita, dificultati de integrare intr-un grup diferit, dar si alte probleme ale zilelor noastre cu care se confrunta copiii si parintii lor.

Cartea poate fi comandata de pe site-ul editurii si din toate librariile online si offline cu care exista contracte de distributie.

da-ne de veste inapoi la vesti Clopotel Junior

asd

Despre Clopotel Junior

Pe scurt, de ce credem noi ca aici e locul tuturor copiilor intre 3 si 9 ani.asd

Ce parere aveti?

Loc de scris cum vi se pare Junior. Sincer si pe bune. Va multumim!