De ce prietenii mei au mai multe jucarii decat mine?

30 august 2022, 17:10

Jucarii

De multe ori ceea ce au altii ni se pare mai bun si mai interesant decat ce avem noi. De exemplu, jucariile. Te uiti cu jind la ceea ce au alti copii si te trezesti intrebandu-te adesea „de ce prietenii mei au mai multe jucarii decat mine”? Nu e nimic in neregula cu tine. Tuturor ni se intampla asta din cand in cand.

Cum ai putea sa nu fii invidios uneori pe prietenii tai, atunci cand vezi la ei jucarii multe si dintre cele mai noi de pe piata? E mai simplu de zis, decat de facut, e drept. Dar raspunsul este de fiecare data in tine si, mai mult decat atat, in ceea ce ai, nu in ceea ce iti lipseste.

Prietenii tai au mai multe jucarii pentru ca...

Poate parintii tai nu castiga la fel de bine ca ai prietenilor tai si nu isi permit sa iti cumpere atat de multe jucarii.

Poate parintii prietenilor tai compenseaza cu jucarii absenta lor prelungita de acasa.

Poate parintii tai si-ar permite sa iti cumpere mai multe jucarii, dar pun mai mare pret pe timpul pe care il petreceti impreuna, decat pe niste obiecte de care oricum te vei plictisi rapid.

Dezvoltand, nu este obligatoriu sa ai multe jucarii pentru a fi fericit. Gandeste-te ca sunt pe lume copii care sunt „ingropati” in jucarii si totusi nu se pot bucura de ele. Pentru ca le lipseste un parinte plecat in strainatate pentru a lucra si a avea bani sa-i trimita toate acele jucarii. Sau poate ca parintii sunt, fizic, langa ei, locuiesc in aceeasi casa, dar nu isi fac niciodata timp pentru a se juca impreuna, pentru a petrece timp de calitate, pentru a povesti despre jocuri si despre cum le-a fost ziua.

Jucariile nenumrate sunt de multe ori felul parintilor de a compensa ceva. De cele mai multe ori tocmai ideea de familie. Un copil care are toate jocurile si jucariile momentului isi va dori mereu mai mult si mai mult, uitand de lucrurile mai simple, cum ar fi nevoia de o imbratisare.

Daca parintii nu iti cumpara multe jucarii nu inseamna ca nu te iubesc

Dragostea parintilor si cea fata de parinti nu ar trebui masurate niciodata in lucruri materiale: jucarii, haine, gadgeturi. Faptul ca nu pot sau nu vor sa iti cumpere ceea ce au prietenii tai nu inseamna ca nu te iubesc. Asa cum nici faptul ca tu ti-a dori mai multe jucarii nu inseamna ca esti un copil rau.

Nu este gresit sa ne dorim mai mult, insa este bine sa ne gandim mereu si la altii. Ai prefera sa stii ca parintii lipsesc toata ziua de acasa sau ca esti crescut de bunici, doar pentru a avea un joc sau o jucarie de ultima generatie? Probabil ca nu! Ai prefera sa ai jucarii nenumarate, dar niciun prieten sau nicio vacanta cu parintii? Cu siguranta nu! Crezi ca daca ai avea mai multe jucarii, ai avea si mai multi prieteni? Posibil, insa unii dintre ei sigur nu ar fi decat prieteni de conjunctura.

Invata sa te bucuri de ceea ce ai si sa profiti la maximum

Cand ai mai putine jucarii trebuie sa inventezi mereu jocuri noi pentru a nu te plictisi. Iar asta iti stimuleaza imaginatia si creativitatea. In plus, daca e sa glumim putin, ai si mai mult spatiu in camera, si mai putine lucruri de ordonat.

Sa fii nemultumit de ceea ce ai sau nu ai e simplu. Dar e mare lucru sa stii sa apreciezi eforturile pe care le fac parintii pentru ca tu sa fii un copil fericit, indiferent de cate jucarii ai avea.

Citeste si articolele de mai jos:

De ce trebuie sa impart jucariile cu alti copii
De ce trebuie sa ne spalam pe dinti?
De ce trebuie sa dormim la pranz?
De ce trebuie sa mancam dimineata inainte de scoala?
Ce inseamna sa donez altor copii jucariile mele

Redactia clopotel.ro

da-ne de veste inapoi la vesti Clopotel Junior

asd

Despre Clopotel Junior

Pe scurt, de ce credem noi ca aici e locul tuturor copiilor intre 3 si 9 ani.



asd

Ce parere aveti?

Loc de scris cum vi se pare Junior. Sincer si pe bune. Va multumim!