Cum sa alegi cea mai potrivita incaltaminte pentru cei mici

29 noiembrie 2022, 15:27

incaltaminte pentru cei mici

Cand mergi la cumparaturi pentru copilul tau este o adevarata aventura. Exista atatea tipuri de incaltaminte incat nu stii incotro sa cauti pentru a-i satisface pretentiile micutului, dar si pentru a selecta produse durabile si comode. Este tentant sa optezi pentru cea mai adorabila pereche, dar alegerea unor pantofi buni pentru baietelul sau fetita ta ar trebui sa depinda mai mult de functionalitate decat de moda. Efortul pe care-l faci acum de a cauta cea mai potrivita incaltaminte ii va ajuta pe cei mici sa-si dezvolte un mers corect pe viitor. In urmatorul material vei intelege de ce este atat de important sa cumperi pantofii adecvati.

Cauta eficienta inaintea stilului


Copiii sunt de obicei energici si se bucura de sport si alte activitati fizice, asa ca cel mai bine este sa alegi pantofi atletici cu varf inchis si cu suport pentru arcul piciorului. In sezonul rece va trebui sa te orientezi spre incaltaminte gen ghete baieti sau cizme pentru fete cu talpa din cauciuc. Talpile din cauciuc sunt recomandate deoarece au rezistenta crescuta la alunecare si reduc riscul de cadere. Talpile dure permit un sprijin mai bun, in timp ce un pantof pe care il poti indoi liber ofera foarte putin sprijin si control asupra miscarii piciorului. Expertii sugereaza cumpararea de pantofi din materiale respirabile precum piele, panza sau plasa. Picioarele copiilor tind sa transpire mai mult decat picioarele adultilor, iar aceste materiale pot ajuta la fluxul de aer.

Fa alegerea corecta pentru sanatatea piciorului


Piciorul unui copil poate continua sa creasca pana la varsta de 18 ani. De aceea alegerea pantofilor este vitala pentru sanatatea si dezvoltarea picioarelor copilului. Pe termen scurt, pantofii care nu sunt adecvati pot crea dureri de picioare, calusuri, bataturi, unghii incarnate sau vezicule. Pe termen lung, pot aparea probleme mai grave, cum ar fi deformarile picioarelor si ale degetelor de la picioare. Daca copilul tau poarta pantofi nepotriviti pe parcursul anilor sai de dezvoltare – in special inainte de varsta de 5 ani – acest lucru poate duce si la alte probleme legate de postura sau mers, sau poate provoca chiar dureri de spate mai tarziu in viata. Specialistii spun ca multe dintre problemele de picioare pe care le au adultii sunt cauzate de purtarea unor pantofi nepotriviti in copilarie.

Cumpara marimea potrivita


Masoara picioarele copilului intr-un magazin de pantofi, in loc sa incerci sa o faci singur acasa. Un reprezentant din magazin va avea cel mai bun echipament pentru a calcula corect lungimea si latimea talpilor copilului. Cel mai bine este ca micutul tau sa stea in picioare si sa puna greutate pe fiecare picior, intrucat prin aceasta alungire fortata se va putea efectua o masurare mai precisa. De asemenea, este esential sa cumperi marimea exacta. Multi parinti cumpara pantofi prea mari pentru copiii lor, iar acest lucru este ingrijorator, in special pentru copiii mici care tocmai invata sa mearga. Motivul pentru care adultii iau aceasta decizie este pentru ca talpa copilului creste foarte repede si incaltamintea va trebui schimbata frecvent. Dar trebuie sa stii ca un pantof cu o jumatate sau o marime intreaga care depaseste numarul va crea instabilitate, iar copilul va deveni mult mai vulnerabil la entorse sau caderi in timpul mersului sau alergatului. La proba, nu uita sa verifici degetele de la picioare. Spatiul adecvat in partea din fata a pantofului ajuta la prevenirea supraaglomerarii sau a presiunii crescute asupra degetelor. Asigura-te ca cel mic poate misca cu usurinta partea din fata a piciorului in pantofi si poate misca liber degetele. Lasa intre 1 si 2 centimetri, aproximativ latimea unui deget mare, de la cel mai lung deget pana la varful a pantofului. Mai mult de 3 cm este prea mare, mai putin de 1 cm este prea mic, spun specialistii.

 

Botinele dragute sau pantofii de tenis minusculi sunt adorabili, iar optiunile sunt din belsug, dar functionalitatea lor e cea mai relevanta. Fa-ti timp sa masori corect pantofii si sa alegi stiluri care sa ofere un suport bun si ii vei ajuta pe copiii tai sa nu intampine probleme pe tot parcursul vietii.



Sursa foto: Shutterstock

da-ne de veste inapoi la vesti Clopotel Junior

asd

Despre Clopotel Junior

Pe scurt, de ce credem noi ca aici e locul tuturor copiilor intre 3 si 9 ani.



asd

Ce parere aveti?

Loc de scris cum vi se pare Junior. Sincer si pe bune. Va multumim!