Cea mai mare intrecere la fotbal pentru elevii din Romania este din nou gata sa descopere campioni

8 noiembrie 2022, 16:35

Cupa Timbark
La 1 octombrie s-a dat startul inscrierilor in cea mai importanta competitie de fotbal pentru elevii din Romania ONSS Fotbal - Cupa Tymbark Junior. Pana pe 30 noiembrie 2022, elevi cu varste intre 6 si 12 ani, fete si baieti din toata tara vor putea fi inscrisi in Cupa Tymbark Junior, parte integranta a programului Olimpiada Nationala a Sportului Scolar - Fotbal. Competitia este organizata de catre Federatia Romana de Fotbal si Maspex Romania prin brandul Tymbark, in colaborare cu Ministerul Educatiei.

Detalii privind noua editie au fost prezentate in cadrul conferintei de presa care a avut loc astazi la sediul Federatiei Romane de Fotbal. La eveniment au participat Razvan Burleanu - Presedinte FRF, Grzegorz Grabowski – CEO Maspex Romania, Lucian Sanmartean, Miodrag Belodedici si Adina Borodi – Ambasadori ai competitiei.
Evenimentul s-a bucurat si de prezenta lui Les Howie – Grassroots Mentor UEFA.


Olimpiada Scolara a Sportului Scolar (ONSS) este organizata in fiecare an scolar si cuprinde campionate scolare sportive si interscolare adresate elevilor din unitatile de invatamant preuniversitar. Incepand cu anul 2022, Cupa Tymbark Junior a devenit ONSS Fotbal - Cupa Tymbark Junior. Astfel, proiectul valorifica noi oportunitati de dezvoltare pentru indeplinirea promisiunilor facute inca de la initierea sa, de a incuraja copiii din toata tara sa faca miscare, sa isi puna in valoare potentialul sportiv si sa isi descopere talentul la fotbal.

Impreuna cu Maspex Romania si cu Ministerul Educatiei am scris istorie in fotbalul romanesc juvenil din ultimii ani. Inca de la debutul Cupei Tymbark Junior, din 2016, am reusit sa provocam mii de copii din toata tara sa intre in competitie reusind astfel s-o aducem la nivelul de cea mai mare intrecere de fotbal pentru copii, din Romania.

Totodata, Cupa Tymbark Junior a fost si una dintre primele competitii de anvergura nationala care a sustinut practicarea fotbalului de catre fete, iar unele dintre ele sunt astazi legitimate la echipe de club sau chiar au facut pasul spre echipa nationala, cum este si cazul Adinei Borodi, care la doar 18 ani a debutat la prima reprezentativa – a declarat Razvan Burleanu, Presedinte FRF

Competitia se adreseaza atat echipelor de baieti, cat si celor de fete si sunt organizate, incepand cu faza pe scoala, pe localitate, pe judet, zonala si incheind cu faza nationala. Participa echipele unitatilor scolare din invatamantul preuniversitar, forma de zi, inscrisi in registrul matricol al unitatii scolare pe care o reprezinta.

Suntem foarte bucurosi ca putem asigura elevilor din Romania participarea la competitii sportive de aceasta anvergura. Printr-o astfel de participare acoperim laturi importante ale educatiei lor precum spiritul de competitie, fair-play-ul pe scurt, contribuim din plin la formarea personalitatii prin educatie fizica si sport aspect care reprezinta una dintre finalitatile importante ale invatamantului romanesc. - Ionel-Florian Lixandru, Secretar de Stat Ministerul Educatiei.

Sustinerea sportului romanesc este deja o traditie pentru compania noastra, de-a lungul timpului fiind implicati in competitii sportive pentru copii cu scopul educarii de la varste mici si incurajand performanta in sport. Aceasta competitie este cadrul ideal pentru a pune in aplicare unul dintre principiile companiei noastre: acela de a-i incuraja pe copii sa practice sportul, sa faca miscare cat mai mult, sa isi dezvolte aptitudini precum fair-play-ul sau spiritul de echipa, care sa le fie de ajutor pe viitor atat pe terenul de fotbal, in competitii, cat si in viata. Impreuna cu FRF si cu Ministerul Educatiei consider ca realizam un parteneriat important pentru educarea si dezvoltarea copiilor din Romania. Grzegorz Grabowski – CEO Maspex Romania

ONSS Fotbal - Cupa Tymbark Junior se desfasoara pe trei categorii de varsta:
• U8 (clasele 0-II, 6-8 ani, baieti si fete nascuti/nascute in 2011 si mai mici)
• U10 (clasele III-IV, 9-10 ani, baieti si fete nascuti/nascute in 2009 si mai mici)
• U12 (clasele V-VI, 11-12 ani, baieti si fete nascuti/nascute in 2007 si mai mici).

Noi la UEFA acordam o mare importanta fotbalului in scoli. Acesta este motivul pentru care ma si aflu in Romania. Pentru ca ne preocupa si pentru ca Romania are un mare potential dat fiind interesul extraordinar al elevilor din Romania pentru fotbal. Le doresc sa se afle si anul acesta pe lista scurta la categoria Participare in cadrul UEFA Grow Awards, asa cum a fost in octombrie 2018. Si, de ce nu, poate chiar sa castige - Les Howie, Grassroots Mentor UEFA

Ambasadorii competitiei sunt MIODRAG BELODEDICI, dublu castigator al Cupei Campionilor Europeni, jucator de baza in Echipa Nationala a Romaniei in anii ’90, MARIUS NICULAE, fost international, campion in Romania si Portugalia, LUCIAN SANMARTEAN, ex-tricolor cu doua titluri de campion national si ADINA BORODI in prezent jucatoare la nationala Romaniei U19, participanta la Cupa Tymbark in editia 2017.

In octombrie 2018, Cupa Tymbark Junior s-a aflat pe lista scurta a proiectelor care ar fi putut primi marele premiu la categoria „Participare” in cadrul UEFA Grow Awards.

INSCRIEREA IN COMPETITIE
Inscrierile se desfasoara in perioada 1 octombrie - 30 noiembrie, iar regulamentul si mai multe detalii privind participarea, inclusiv formularul de inscriere sunt disponibile pe site-ul: Cupa Tymbark – impreunasuntemfotbal.ro

da-ne de veste inapoi la vesti Clopotel Junior

asd

Despre Clopotel Junior

Pe scurt, de ce credem noi ca aici e locul tuturor copiilor intre 3 si 9 ani.asd

Ce parere aveti?

Loc de scris cum vi se pare Junior. Sincer si pe bune. Va multumim!