Ce deserturi sanatoase se poti gati pentru copii

19 octombrie 2022, 15:37

briosa
Copiii sunt incantati de faptul ca pot savura dulciuri, mai ales daca sunt colorate si au gusturi diferite. Majoritatea dulciurilor din comert nu sunt sanatoase si nu ofera un aport nutritiv adecvat pentru copii, mai ales ca acestia sunt in crestere, dar acest lucru nu inseamna ca trebuie sa le iei bucuria de a gusta ceva dulce. Exista multe retete de dulciuri sanatoase gatite in casa, special create pentru cei mici, cu sau fara zahar. Partea buna este ca iti poti folosi creativitatea pentru a crea diferite figurine si forme din desertul copilului.

Daca ai nevoie de cateva sugestii de deserturi pe care le gatesti acasa, poti sa incerci si tu ideile de retete de mai jos:

Prajitura cu morcovi

Indiferent daca copilului tau ii plac morcovii in mod special sau nu, o prajitura cu morcovi va fi mereu bine primita chiar si de cei mai mofturosi juniori. Aromele pe care le vei adauga in compozitie vor acoperi gustul de morcov, asa cum se simte ca intr-o mancare. Pentru aceasta reteta sanatoasa vei avea nevoie de ingrediente precum morcovi, oua, faina, o pastaie de vanilie, scortisoara si poti adauga dupa gust stafide, merisoare, migdale, piure de mar sau ananas.

Clatite cu fructe

Nimeni nu refuza o portie de clatite, nici macar cei mici. Sigur, cele cu ciocolata sunt preferate, dar si cele cu fructe sunt delicioase daca stii cum sa le faci. Poti alege o reteta pentru aluat de clatite de post, iar ca si umplutura sa adaugi gem de fructe sau pur si simplu fructe precum bananele si cateva nuci care merg excelent cu clatitele. Totodata, poti sa renunti la zaharul din compozitie si sa faci un aluat in care ai incorporat mere razuite iar clatitele pot fi servite ca atare, fara umplutura.

Placinta cu mere

Un desert foarte sanatos si usor de gatit acasa pentru copiii este placinta cu mere. Desi exista blaturi in comert gata preparate, pentru ca desertul sa fie unul sanatos iti recomandam sa il prepari chiar tu in casa. Ca si ingrediente vei folosi faina, unt, oua, zahar si putina sare. Pentru umplutura alege cateva mere zemoase si nu uita sa folosesti stafide si scortisoara. In functie de forma pe care o alegi pentru a coace placinta la cuptor, poti sa faci cateva forme sau desene pentru a atrage atentia copilului.

Briose cu banane

Briosele sunt niste deserturi foarte iubite de copiii, fiecare fiind curios ce bunatate se ascunde in formele de hartie colorate. Desi in comert se gasesc foarte multe tipuri de briose care ii atrag pe copiii, poti face chiar si tu acasa briose sanatoase, pentru a-i potoli juniorului pofta de ceva dulce. Pentru compozitie trebuie sa folosesti, faina, unt, lapte, iaurt, praf de copt si banane sau orice alt fruct. La final poti sa le ornezi cu fulgi de migdale sau cu stafide.

Biscuiti de casa

Pentru o gustare pe care cei mici sa o poata lua in urmatoarele zile la gradinita sau la scoala, biscuitii de casa sunt alegerea ideala si vor inlocui de minune dulciurile din comert. Poti prepara destul de simplu in propria bucatarie biscuiti folosind ingrediente precum faina, unt, esenta de vanilie, putin zahar si un galbenus de ou. Optional poti sa adaugi si putina scortisoara sau nuca de cocos pentru un gust mai aromat.

Cheesecake simplu

Pentru evenimentele speciale din familie sau pur si simplu in weekend-uri, poti sa te gandesti sa prepari un cheesecake simplu. Un desert rapid, care este in acelasi timp si sanatos pentru intreaga familie. Daca pana acum nu ai mai facut acest preparat, trebuie sa stii ca reteta include unt topit, branza de vaca, biscuiti digestivi, frisca lichida si coada rasa de la o lamaie sau portocala bio.

da-ne de veste inapoi la vesti Clopotel Junior

asd

Despre Clopotel Junior

Pe scurt, de ce credem noi ca aici e locul tuturor copiilor intre 3 si 9 ani.



asd

Ce parere aveti?

Loc de scris cum vi se pare Junior. Sincer si pe bune. Va multumim!