Ce au in comun Batman si BatRotile? Un univers fascinant, plin de actiune, mister si lectii de viata

12 aprilie 2023, 14:42

BatRoti

Bine ati venit in universul BatRoti – primul serial marca DC realizat in colaborare cu Warner Bros


Am stat de vorba cu producatorii celui mai nou serial inspirat de universul DC – BatRoti - difuzat la Cartoonito, prilej cu care am aflat numeroase detalii direct de la sursa despre cum a prins contur aceasta noua si captivanta poveste cu supereroi, dedicata prescolarilor din lumea intreaga dar si parintilor acestora.


Batroti este un nou serial de desene animate plin de actiune si aventura lansat pe 18 martie la Cartoonito, care prezinta o animatie captivanta creata cu ajutorul inteligentei artificiale si inspirata de una dintre cele mai cunoscute si iubite povesti cu supereroi – povestea eroului cu pelerina neagra – Batman!

Povestea urmareste un grup de vehicule fantastice, format din Bam- Batmobilul, Bibi, Red si altii, pe parcursul misiunii lor de a apara orasul Gotham de raufacatori, alaturi de supereroii consacrati ai acestui univers - Batman, Batgirl si Robin.

Doi dintre producatorii animatiei, Michael G. Stern si Simon J. Smith, au oferit un interviu in exclusivitate pentru Cartoonito Romania, interviu in care detaliaza intreg procesul de creatie si productie, dar si provocarile pe care le-au intampinat in incercarea de a reda prescolarilor o animatie in care sa se regaseasca.

Cartoonito este programul dedicat prescolariilor si familiilor acestora, care prezinta povesti distractive, captivante si relevante din punct de vedere cultural si care si-a propus sa sarbatoreasca prescolarii in felul lor, unic si fara filtru, incurajandu-i sa invete, sa rada si sa iasa din liniile impuse de societate. Noul serial – Batroti – contribuie la aceasta misiune, aducand in atentia publicului mic si mare o poveste despre prietenie, loialitate si munca in echipa.
Aceasta animatie, ca toate celelalte difuzate la Cartoonito, are un mesaj central – Fii tu, in felul tau unic! - Michael G.Stern detaliaza: „Fiecare dintre noi are ceva special, iar lucrurile care te fac „diferit” sunt cele care te fac, de fapt, autentic si orice copil ar trebui sa invete cum sa accepte si sa exprime liber aceasta autenticitate, care nu este nimic altceva decat o superputere pe care toti copiii o au.”

Pre-productia serialului Batroti a pornit de la echipa Warner Bros., care l-a contactat pe Michael Stern, in vederea realizarii unui serial inspirat de universul DC, care sa le ofere prescolarilor sansa de a se identifica cu unul dintre cei mai cunoscuti si iubiti supereroi din toate timpurile – Batman.


Michael Stern a primit propunerea cu entuziasm si s-a apucat de indata sa contureze diverse idei de scenariu, pentru a transpune universul DC intr-o maniera cat mai abordabila pentru copii. Primul pas a fost reprezentat de crearea unui grup de personaje in jurul protagonistului - Batman, cu care copiii ar putea sa se identifice, urmand ca acesta sa decida ce tip de poveste vor sa expuna. „Am experimentat cu diverse scenarii - unul implica doar Batrotile, altul se concentra foarte mult pe Batman in poveste, iar altul avea un echilibru intre personajele umane si vehicule, povestea pe care am si ales sa o dezvoltam in serial.”, explica Stern despre alegerea scenariului cel mai potrivit pentru animatie. „Ulterior, scenariul a fost transmis catre echipa de design, unde „Simon si echipa sa au dus proiectul pe culmi pe care doar imi imaginam ca vom ajunge.”, declara cu satisfactie producatorul executiv – Michael Stern.

Interesul si atentia alocate unei noi selectii de personaje – Batrotile – au avut scopul de a ilustra povestea eroului cat mai clar prin intermediul unor figuri accesibile pentru prescolari, protagonisti in care se pot regasi cu usurinta, cu care pot rezona si pe care ii pot lua drept modele.

Povestea vorbeste despre celebrarea autenticitatii, dar si despre calatoria acestei echipe dinamice, care demonstreaza copiiilor prescolari valoarea increderii in sine, prieteniei si a lucrului in echipa, reusind sa pastreze si sa redea in continuare misterul si actiunea, caracteristici specifice universului Batman.

Michael Stern a declarat ca dezvoltarea unei povesti bazate pe un univers deja cunoscut de generatii din intreaga lume s-a dovedit a fi cea mai mare provocare din punct de vedere al productiei. Intrucat povestea lui Batman este considerata prea intunecata pentru audientele tinere, producatorii au fost nevoiti sa gaseasca o cale prin care sa aduca culoarea si distractia, specifice animatiilor pentru copii, dar fara sa tradeze conceptul initial pentru a bucura astfel atat micii telespectatori, cat si vechii fani ai francizei.

Ilustrarea si personificarea vehiculelor a reprezentat o noua provocare pentru echipa de productie, intrucat acestea trebuiau sa indeplineasca pe rand functionalitati si roluri diferite: sa fie ajutoarele de nadejde ale protagonistilor umani in incercarile acestora de a salva orasul Gotham de raufacatori, si sa fie deopotriva pregatite sa prinda viata si sa actioneze in absenta echipei de supereroi – transformandu-se astfel intr-un grup de personaje fermecatoate care lupta de partea binelui, pentru deliciul spectatorilor de toate varstele.

Va-ntrebati probabil de ce au optat producatorii serialului sa se inspire dintr-o poveste deja cunoscuta la nivel global si ce ar mai fi putut aduce nou? Ei bine, aceasta alegere a survenit in urma constatarii unui aspect foarte important si relevant – toate audientele sunt familiarizate cu povestea si personajul principal si si-au demonstrat de-a lungul timpului simpatia si entuziasmul fata de acestea ori de cate ori o noua productie a fost lansata, astfel ca, o noua abordare se cerea produsa.

Povestea BatRotilor surprinde insa o perspectiva total noua – desi inspirata din universul lui Batman, povestea exploreaza noi orizonturi, adaptate vremurilor in care traim si propune noi personaje hibride, pe care le personifica pentru a le aduce cat mai aproape de tinerii telespectatori. Mai mult decat atat, BatRoti contribuie la misiunea pe care Cartoonito si-a asumat-o – aceea de a celebra copiii in toata unicitatea lor si de a ii incuraja sa contribuie la formarea unui mediu incluziv in care generatii noi de eroi cresc - prezenta feminina puternic accentuata, personajele diverse si distributia variata sunt doar cativa din factorii care au contribuit la crearea unui serial ce poate fi urmarit de oricine cu placere, dar noi recomandam sa-l urmariti impreuna cu cei dragi!

da-ne de veste inapoi la vesti Clopotel Junior

asd

Despre Clopotel Junior

Pe scurt, de ce credem noi ca aici e locul tuturor copiilor intre 3 si 9 ani.



asd

Ce parere aveti?

Loc de scris cum vi se pare Junior. Sincer si pe bune. Va multumim!