Avantajele activitatilor DOT-A-DOT pentru copii

26 martie 2020, 19:02

Dot-a-Dot
Activitatile Dot-a-Dot sunt exercitii educative, foarte distractive pentru copii. Joaca cu
planse Dot-a-Dot are multe avantaje:

Dot-a-Dot si numararea

Activitatea ii invata pe copii ordinea numerelor si ii ajuta sa invete sa inumere. Cei mici ar putea avea nevoie de putin ajutor, dar, pe masura ce capata experienta, completarea unei fise Dot-a-Dot de unii singuri, va fi un imbold pentru increderea in sine.

Coordonarea mana-ochi

Jocurile Dot-a-Dot sunt minunate pentru imbunatatirea coordonarii mana-ochi. Copiii se vor concentra intens pentru completarea fiselor, astfel, se va dezvolta controlul vizual motor.

Dezvoltarea aptitudinilor de scris

Activitatile Dot-a-Dot ajuta la imbunatatirea abilitatilor de scriere și reprezinta un instrument pretios de predare a scrierii. Copiii invata cum sa creeze forme, cum sa se concentreze pe creion și cata presiune sa aplice pe hartie.

Dezvoltarea motricitatii fine

Lucrul cu fisele Dot-a-Dot reprezinta o modalitate excelenta de a intari mușchii mainii și degetelor in vederea pregatirii scrisului. Momentul optim pentru dezvoltarea musculaturii vitale pe care o vom folosi de-a lungul vietii este acum in copilaria timpurie.

Completarea unei fise Dot-a-Dot ii ajuta in acelasi timp pe copii sa inteleaga intr-un mod distractiv ca munca grea poate aduce multe avantaje.

Pentru lucrul cu fisele Dot-a-Dot, copiii pot folosi markere speciale, buline autoadezive, propriile degetele inmuiate in vopsea speciala pentru finger print, betisoare de ureche imbibate in tempera, pom-poms( ciucurei speciali pentru activitati de craft), nasturei colorati, stampile rotude, bilute de plastelina, pietricele colorate.

Cariocile Dot-a-Dot sunt sunt markeri groși care pot fi folositi pentru a realiza puncte colorate pe hartie. De asemenea, pot fi utilizate in mod traditional pentru a trasa linii.

Dot-a-Dot
Deoarece cariocile sunt groase, sunt perfecte pentru copiii mici și copiii a caror motricitate fina inca nu este dezvoltata pentru a tine un marker obișnuit in mana. Cu ajutorul acestor carioci, chiar si copiii foarte mici pot experimenta magia crearii si a invatarii, insa sunt cu siguranta utile chiar si copiilor mai mari.

Dot-a-Dot


Cariocile Dot-a-Dot le gasim in piata, cautand dupa Dot-a-Dot Art, Dab and dot Markers, se gasesc si sub forma washable ( pe baza de apa, usor de curatat de pe suprafete, materiale textile, manute).


Activitati si mod de lucru cu plansele Dot-a-Dot


Invatam cum se combina culorile


Forma lichida a tusului faciliteaza suprapunerea culorilor. Acest lucru face ca markerele Dot-a-Dot sa fie un instrument excelent pentru introducerea teoriei combinarii culorilor. Aceasta teorie presupune intelegerea modului de combinare a culorilor pentru a crea culori noi. In teoria culorilor, rosul, galbenul și albastrul sunt considerate culori principale pentru ca pot fi combinate impreuna pentru a forma toate celelalte culori.

Invatam sa multiplicam un tipar/model prestabilit

Putem arata copiilor, cu ajutorul acestor carioci, cum sa creeze modele prestabilite de culori.

Invatam adunarea


Copiii invata intr-un mod distractiv adunarea, insa puteti folosi cariocile pentru a crea propriile probleme de matematica.


Planse de lucru puteti descarca de
AICI.

da-ne de veste inapoi la vesti Clopotel Junior

asd

Despre Clopotel Junior

Pe scurt, de ce credem noi ca aici e locul tuturor copiilor intre 3 si 9 ani.



asd

Ce parere aveti?

Loc de scris cum vi se pare Junior. Sincer si pe bune. Va multumim!