Activitati cool de vara care ii vor ajuta pe copii sa ramana activi si sa se distreze afara

4 august 2022, 11:45

joaca de vara
In lunile calduroase de vara este posibil sa te intrebi ce poti face pentru a-i mentine pe cei mici activi. In timp ce caldura ii poate tenta sa stea in casa si sa se uite la televizor sau sa se joace pe calculator si tablete, specialistii subliniaza importanta activitatilor fizice si a timpului petrecut in natura.

Exercitiile si joaca in exterior sunt extrem de benefice pentru cei mici si, pentru a ramane sanatosi, au nevoie de cel putin o ora de activitate fizica pe zi, prescolarii chiar de mai mult. Din fericire, sunt multe idei creative si atragatoare de care poti tine cont pentru a-i motiva sa iasa din casa, sa se distreze si sa ramana activi si vara. 

Iata cateva activitati acvatice distractive pentru cei mici care, nu numai ca ii ajuta sa se racoreasca, ci si sa se distreze de minune!

Instaleaza o piscina pentru copii

Daca ai spatiu in gradina si vrei sa faci o investitie de care sa va folositi mai multi ani in zilele caniculare de vara, cumpara o piscina pentru copii sau chiar una mai mare pentru intreaga familie. Acum este usor sa le gasesti online in dimensiuni si modele variate si sunt extrem de usor de instalat. Poti opta pentru una gonflabila sau pentru un model suprateran cu cadru metalic. Indiferent de alegere, sigur va fi apreciata de cei mici si chiar si de cei mari.

Alergarea printre aspersoarele pentru gazon

Cine ar rezista unei asmenea propuneri intr-o zi torida de vara?! Suntem siguri ca si tu vei fi tentat sa te alaturi acestei activitati racoritoare si extrem de distractiva! Pentru mai multa intensitate, poti instala un aspersor in plus si adauga pe marginea gazonului si cateva pistoale si galetuse cu apa.

Monteaza o pista cu apa pentru alunecare

Poti gasi la preturi foarte mici tobogane sau piste cu apa lungi de peste 4 m si late de peste 1 m. Tot ce trebuie sa faci este sa conectezi un furtun de gradina si joaca poate incepe. Sunt rezistente, se strang si depoziteaza usor si vor deveni atractia principala in lunile calduroase de vara. Pentru copiii mici poti folosi chiar si o perdea de dus sau o fata de masa din plastic. Vei avea o singura problema: cu o asemenea sursa de divertisment va fi dificil sa ii convingi sa mai intre in casa! 

Limbo cu apa de la furtun

Porneste muzica, monteaza furtunul de gradina, da drumul la apa si jucati limbo cu apa! Toata lumea trebuie sa treaca pe sub apa fara sa se ude, jetul coboara dupa fiecare incercare si cine reuseste sa ramana ultimul castiga… o limonada cu menta! Pentru varietate, porneste jetul de la pamant si lasa copiii sa sara peste el. De fiecare data cand ei fac asta, nu ezita sa il ridici.

Aruncarea baloanelor cu apa

Daca nu ai un robinet si un furtun de gradina, umple cateva baloane cu apa in interior si mergeti afara. Sau, imbibati bureti de baie in apa, puneti-i intr-o galeata si iesiti afara. Lasa copiii sa le arunce unii in altii si sa se ude din cap pana in picioare si distractia este asigurata! 


Indiferent de ce vei alege, nu uita ca orice activitate fizica este benefica daca este distractiva si, pentru ca este atat de cald, musai si racoritoare!

da-ne de veste inapoi la vesti Clopotel Junior

asd

Despre Clopotel Junior

Pe scurt, de ce credem noi ca aici e locul tuturor copiilor intre 3 si 9 ani.



asd

Ce parere aveti?

Loc de scris cum vi se pare Junior. Sincer si pe bune. Va multumim!