ABCDiaspora: prima resursa didactica despre Romania, destinata copiilor romani care locuiesc in strainatate

20 septembrie 2022, 15:01

ABCDiaspora

TransferGo, compania de transferuri internaționale de bani, a lansat ”ABCDiaspora”, prima resursa didacticã în format digital, despre identitatea, cultura și tradițiile românești, pentru copiii din diaspora.

 

ABCDiaspora” este un proiect al companiei TransferGo, realizat în colaborare cu cadrele didactice ale Asociației Inițiativã în Educație, și include fișe de lucru special concepute pentru copiii preșcolari cu vârsta cuprinsã între 2 și 7 ani. Fișele abordeazã teme precum drapelul românesc, harta României, costumul popular, Ziua Naționalã a României sau tradiții și meșteșuguri.

Colecția ”ABCDiaspora” a fost realizatã în format digital și poate fi descãrcatã gratuit, de oriunde din lume și de pe orice dispozitiv mobil sau computer, accesând adresa: https://try.transfergo.com/abcdiaspora/.


Românii din diaspora sunt încã legați de țara mamã, dovada fiind și transferurile online de bani pe care le fac constant cãtre cei dragi care au rãmas acasã și, bineînțeles, dragostea de România pe care se strãduiesc sã le-o transmitã copiilor lor. TransferGo vine în întampinarea nevoilor și dorințelor acestora atât prin transferuri online de bani simple, sigure și rapide, cât și prin proiecte relevante, astfel cã era natural sã gãsim, și de aceastã datã, o abordare utilã pentru românii din strãinãtate care vor sã își învete copiii sã își prețuiascã originile. Așa a apãrut ABCDiaspora, prima resursã didacticã digitalã despre România destinatã copiilor care locuiesc în altã țarã, un proiect în care am investit mult suflet și pe care sperãm cã pãrinții români de peste hotare îl vor aprecia.”, declarã Marius Nedelcu, Chief Marketing Officer TransferGo.


În diaspora s-au nãscut peste 630.0000 copii cu cel puțin unul dintre pãrinți român, pânã 2019, potrivit estimãrilor OECD – iar, acestei statistici, i se adaugã alte câteva sute de mii de copii nãscuți în România, dar care au emigrat ulterior, împreunã cu pãrinții lor.


Pentru toți acești copii români, în special pentru preșcolari, limba maternã, precum și noțiuni de bazã despre identitatea naționalã, cultura și tradițiile românești, reprezintã de multe ori o necunoscutã, cu atât mai mult cu cât existã puține școli românești în noile țãri de interes pentru imigranții români, precum Marea Britanie sau Țãrile Nordice.

da-ne de veste inapoi la vesti Clopotel Junior

asd

Despre Clopotel Junior

Pe scurt, de ce credem noi ca aici e locul tuturor copiilor intre 3 si 9 ani.asd

Ce parere aveti?

Loc de scris cum vi se pare Junior. Sincer si pe bune. Va multumim!