A fost lansata cartea care spune "O poveste despre dintisori si supereroi salvatori"

21 iunie 2024, 10:34

Educatie dentara

DENT ESTET 4 KIDS marcheaza un nou capitol in educatia dentara la copii prin lansarea cartii-eveniment "O poveste despre dintisori si supereroi salvatori"

 

DENT ESTET a lansat ieri, 20 iunie, prima carte din istoria de 15 ani a DENT ESTET 4 KIDS - "O poveste despre dintisori si supereroi salvatori", o noua actiune aniversara din seria ce marcheaza implinirea a 25 de ani de la deschiderea primei clinici din cadrul grupului devenit lider consacrat pe piata serviciilor stomatologice din Romania.

Scrisa de Georgeta, mama actritei Bianca Brad, cartea reprezinta un nou capitol in misiunea asumata de DENT ESTET de a promova educatia si preventia dentara pentru un zambet sanatos la orice varsta. Personajele Captain HaHa, Miss Ray X, Obturis, Orto Denta, Regina Zirconiu si Sigilio vor prinde viata in lectura Biancai Brad, in cadrul evenimentului organizat in clinica DENT ESTET 4 KIDS 1, din Bucuresti.

Creata cu multa dragoste de mama talentatei actrite Bianca Brad, aceasta carte simbolizeaza dedicarea noastra pentru educarea copiilor si a parintilor in ceea ce priveste sanatatea dentara. Prin povestile captivante despre personajele create pentru pacientii nostri, aceasta carte transforma vizitele la dentist intr-o aventura plina de magie si invataminte, ajutand la reducerea anxietatii si la incurajarea unei atitudini pozitive fata de sanatatea orala. Este un nou pas pe care DENT ESTET 4 KIDS il face pentru a-i ajuta pe copii sa inteleaga importanta igienei orale de la cele mai fragede varste, astfel incat acestia sa se bucure de dinti sanatosi intreaga viata. Este un moment emotionant pentru comunitatea DENT ESTET si pentru mine, cu atat mai mult cu cat fiul meu, Carol, implineste astazi, 20 iunie, 18 ani si a ales sa fie alaturi de noi pentru a-si aniversa ziua de nastere. El a fost primul pacient al clinicii si motivul pentru care am adus in Romania conceptul de stomatologie pediatrica. In urma cu 16 ani, am realizat ca nu existau medici specializati in tratamente dentare pentru copii, care sa raspunda nevoilor lor specifice si am decis ca trebuie sa-mi indrept atentia si asupra acestui segment. Pentru noi, fiecare zambet sanatos pe care l-am creat este o victorie, iar aceasta carte este un cadou pentru toti cei care cred in puterea educatiei si preventiei.” - dr. Oana Taban, CEO DENT ESTET.

Echipa medici

Cine sunt Supereroii salvatori DENT ESTET 4 KIDS

Personajele Captain HaHa, Miss Ray X, Obturis, Orto Denta, Regina Zirconiu si Sigilio sunt eroii creati de DENT ESTET 4 KIDS pentru a lupta pentru ingrijirea orala a copiilor din Romania, fiecare simbolizand diferite proceduri si tratamente stomatologice. Cu ajutorul acestor personaje de poveste, care ii insotesc in timpul vizitei in cabinetele stomatologice, copiii invata despre ingrijirea dintilor intr-un mod captivant si accesibil.

Cei 6 supereroi au fost creati in cadrul strategiei dezvoltate de clinicile DENT ESTET 4 KIDS si DENT ESTET 4 TEENS, in cadrul carora au fost tratati pana in prezent peste 73.000 de pacienti unici, de a promova beneficiile educatiei si preventiei, prin programe educationale, colaborari cu organizatii caritabile si diverse institutii de invatamant, precum si campanii de constientizare.

"Sanatatea si accesul la servicii de excelenta pentru toti copiii au fost de la inceput prioritati pentru Salvati Copiii Romania. Un copil sanatos se va dezvolta la potentialul lui maxim si mai ales se va bucura de fiecare joc si interactiune cu ceilalti. De aceea este valoroasa pentru noi colaborarea cu DENT ESTET, pentru ca asa ne asiguram ca si copiii vulnerabili au parte de servicii stomatologice de calitate" - Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Cartea "O poveste despre dintisori si supereroi salvatori" are rolul de deveni un instrument valoros pentru parinti in educatia copiilor lor, nu doar atunci cand merg la dentist, ci si acasa. Evenimentul de lansare va fi transmis live pe site-ul desprecopii.ro, una dintre cele mai mari si influente comunitati online din Romania dedicata parintilor si viitorilor parinti.

Inca de la deschidere, DENT ESTET si DENT ESTET 4 KIDS si-au propus sa devina promotori ai educatiei orale in Romania, dr. Oana Taban si echipa sa medicala asumandu-si rolul de a-i educa pe copii, dar mai ales pe parinti privind importanta igienei orale, a vizitelor periodice la cabinetul stomatologic, dar si a respectarii planurilor de tratament pe o perioada lunga de timp, pentru ca rezultatele sa fie cele dorite.

Programe precum „In vizita la Zana Maseluta”, „Sa crestem zambete sanatoase”, dar si parteneriate cu organizatiile „Salvati Copiii Romania”, „Ajungem Mari” si Asociatia Magic sunt doar cateva dintre inititivele DENT ESTET care se adreseaza comunitatilor, cu accent pe partea de educatie medicala, dar si a sanatatii orale a romanilor.

"Prin MagicHelp – Reteaua Solidaritatii, un proiect care a creat prima aplicatie din Romania care conecteaza nevoile familiilor cu copii grav bolnavi cu intreaga comunitate ce doreste sa ofere, DENT ESTET se ingrijeste, de trei ani incoace, sa daruiasca zambete sanatoase si frumoase celor prea incercati de viata. In clinicile DE 4 KIDS, acesti copii au acces gratuit sau cu reduceri consistente la servicii stomatologice si tehnologie performanta, iar medicii DENT ESTET 4 KIDS le-au fost alaturi si le-au construit increderea de a merge la dentist fara teama, ci chiar cu bucurie. Sunt niste oameni minunati: blanzi si rabdatori – atribute de care copiii cu diagnostice oncologice sau cu nevoi speciale au atat de mare nevoie. Avem in DENT ESTET parteneri magici si le multumim pentru asta! " – Asociatia Magic.

De asemenea, clinicile DENT ESTET au investit periodic in realizarea de cercetari la nivel national pentru a analiza starea de sanatate orala la nivelul populatiei din Romania si pentru a identifica atitudinile si comportamentele romanilor din mediul urban in ceea ce priveste sanatatea lor orala.

da-ne de veste inapoi la vesti Clopotel Junior

asd

Despre Clopotel Junior

Pe scurt, de ce credem noi ca aici e locul tuturor copiilor intre 3 si 9 ani.asd

Ce parere aveti?

Loc de scris cum vi se pare Junior. Sincer si pe bune. Va multumim!