79 la suta dintre parinti sunt interesati de un stil de viata mindful pentru copiii lor

24 noiembrie 2020, 10:37

Sondaj de opinie

  • 75% pun pe primul plan dezvoltarea inteligentei socio-emotionale a copilului

  • 59% sunt interesati de antrenarea gandirii critice si tot 59% de stimularea creativitatii


Acestea sunt rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Shakespeare School in randul participantilor la conferinta online cu tema “Cele 6 elemente ale succesului. Cum pot deveni copiii Campioni la Viata?”, la care au participat peste 300 de parinti si profesori din toata tara.

In cadrul acestei conferinte, profesorii Shakespeare School au detaliat care sunt cele 6 elemente care conduc la succesul copiilor in viata scolara, sociala, profesionala, personala:

  • Inteligenta socio-emotionala – ii ajuta pe copii sa invete intr-un mod placut si eficient, gestionandu-si cu succes teama de esec, de examene, de teste, precum si alte anxietati.

  • Stima de sine – Ajuta copiii sa isi foloseasca la capacitate maxima abilitatile si cunostintele.

  • Creativitatea – O competenta cu un rol primordial pentru viitor, care se poate “cultiva”.

  • Comunicarea si colaborarea – Abilitati necesare copiilor pentru a se adapta cerintelor educationale ale secolului 21.

  • Gandirea critica – Esentiala pentru analiza pertinenta a datelor si situatiilor, ne ajuta sa facem fata situatiilor din viata de zi cu zi.

  • Mindfulness – Am aratat ce inseamna sa avem un stil de viata mindful si care sunt beneficiile pe termen lung asupra sanatatii emotionale si fizice.


Conform feedback-ului participantilor, cele mai apreciate elemente ale conferintei au fost urmatorele: profesionalismul si entuziasmul profesorilor (31%), modalitatea de prezentare (30%), claritatea ideilor (27%), abordarea practica cu multe exemple (27%), actualitatea temelor discutate (27%).

Pana acum, secolul 21 a presupus o adaptare continua la noile cerinte ale societatii actuale. Au aparut tehnologii noi, profesii noi, tendinte educationale noi. Cei 6 speakeri ai conferintei, impreuna cu fondatorul Shakespeare School au concluzionat ca succesul in aceasta perioada dificila este reprezentat de cultivarea unor abilitati precum: gestionarea emotiilor, luarea de decizii importante, rezilienta, abilitatea de a intelege si a empatiza. De asemenea, antrenarea comunicarii, colaborarii, creativitatii si gandirii critice conduc la formarea unor copii campioni la viata.

In fiecare an Shakespeare School organizeaza 3-4 conferinte pentru parinti si profesori, alegand mereu subiecte de mare actualitate, care se incadreaza in tematica mai larga Copilul tau, Campion la Viata. De fiecare data suntem recunoscatori pentru aprecierile primite de la participanti, dar mai ales suntem deschisi sa intelegem cum ii putem sustine pe parinti pentru a reusi sa mentina starea de bine si echilibrul interior al copiilor. Vreau sa le multumesc tuturor celor care au incredere in noi si participa la evenimentele noastre, precum si profesorilor nostri care au prezentat materiale exceptionale”, a declarat Adriana Alionte, fondator Shakespeare School.

da-ne de veste inapoi la vesti Clopotel Junior

asd

Despre Clopotel Junior

Pe scurt, de ce credem noi ca aici e locul tuturor copiilor intre 3 si 9 ani.



asd

Ce parere aveti?

Loc de scris cum vi se pare Junior. Sincer si pe bune. Va multumim!