64 de Carti cu Povesti Gratuite pentru cititori pasionati in clasele pregatitoare si I create de Twinkl

25 aprilie 2023, 10:07

64 de carti cu povesti ilustrate

Twinkl Romania a lansat un program educational unic si inovator, adresat copiilor inca din perioada de alfabetizare, oferindu-le o varietate de carti noi si captivante, pentru fiecare litera invatata.


Planul Cititori Sclipitori este creat special pentru copiii din clasa pregatitoare si clasa I si ii ajuta sa invete sa citeasca prin intermediul a 64 de carti cu povesti ilustrate, accesibile gradual, odata cu fiecare litera invatata. Acest plan este disponibil gratuit pana la finalul lunii august, 2023, in limba romana, conceput special pentru perioada de alfabetizare.


Acest program este creat pentru a oferi tuturor copiilor instrumentul ideal pentru exersarea citirii pe durata alfabetizarii, invitandu-i sa descopere placerea lecturii si incurajeaza citirea fluenta si constienta. In plus, ofera parintilor si invatatorilor instrumentele necesare pentru a forma deprinderi specifice, necesare pentru dezvoltarea abilitatilor de literatie, cum ar fi decodarea fonetica, constientizarea fonologica si fonemica, vocabularul, fluenta si intelegerea textelor.


Fiecare carte din planul de literatie Cititori Sclipitori este alcatuita din 3 parti distincte: inaintea lecturii, lectura propriu-zisa si dupa lectura. Aceasta structura permite copiilor sa se pregateasca pentru o experienta placuta si reusita si sa-si consolideze intelegerea dupa ce au citit, prin activitati suplimentare care le dezvolta abilitatile de literatie.


Cartile contin texte atractive, diverse ca stil si gen, pe placul copiilor si al parintilor, si sunt frumoase si prietenoase datorita ilustratiilor care predomina sau insotesc textul.


Planul de literatie Cititori Sclipitori este impartit pe 9 niveluri, fiecare nivel avand 3-5 litere sau grupuri de litere. Pe langa citire, imaginile atent gandite si detaliate ofera copiilor posibilitatea sa identifice sunetul vizat in diferite pozitii, sa creeze si sa verbalizeze propriile povesti, dezvoltandu-si astfel vocabularul si exprimarea in propozitii logice, complete si insiruite logic.


Aceste carti sunt utile si dupa perioada de alfabetizare, in cls. I de exemplu, pentru activitati de ameliorare, exersarea cititului constient, transcrieri, dictari, exercitii de vocabular, creativitate si dezvoltarea abilitatilor de comunicare si exprimare in limba romana. Ele pot spori interesul si placerea pentru lectura in randul elevilor si ii ajuta sa-si dezvolte abilitatile de intelegere a textului citit. Sunt ideale pentru activitati de grup in cadrul orelor de limba romana, stimuland discutia si colaborarea intre elevi, dar si pentru citirea individuala, acasa. Pentru accesarea lor, este nevoie de un cont Twinkl gratuit, de o conexiune la Internet si de un dispozitiv smart, care poate fi chiar si un telefon.


Ioana Sima Twinkl Romania Manager: "Invatand in Anglia, la 5 anisori, copilul meu venea zilnic acasa cu cate o carticica ilustrata ce n-avea mai mult de un rand doua de text pe fiecare pagina, dar pe care ne-o citea si ne-o rascitea de nenumarate ori, bucuros sa isi arate noua lui putere, aceea de a descifra tainele literelor. Invatatoarea din mine s-a gandit atunci ca in Romania, la clasa pregatitoare, cand toti copiii invata literele, ei nu au la dispozitie decat liste de cuvinte, si sincer nu-mi puteam imagina prea multi copii care sa-si doreasca sa le citeasca de drag, de nenumarate ori. Atunci s-a nascut dorinta de a aduce si in limba romana carticele pe care copiii sa le poata citi inca din momentul in care invata literele alfabetului, pe care sa le citeasca de placere si asupra carora sa-si doreasca sa revina, fie pentru a descoperi detalii noi sau pentru a mai realiza o provocare, fie pentru a-si exersa si arata noua lor superputere, primii lor pasi in ale cititului."


Pentru o prezentare mai detaliata acceseaza blogul Cititori Sclipitori pe Twinkl.ro.

da-ne de veste inapoi la vesti Clopotel Junior

asd

Despre Clopotel Junior

Pe scurt, de ce credem noi ca aici e locul tuturor copiilor intre 3 si 9 ani.asd

Ce parere aveti?

Loc de scris cum vi se pare Junior. Sincer si pe bune. Va multumim!