Uite cine se bucura de primavara!

19 martie 2019, 09:59

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" ii invita pe cei mici sambata, 23 martie2019,de la ora 11:00 la o noua intalnire cu Dodi si Roni. Temerarii exploratorivor fi insotiti de Andreea Catalina Draghici, cercetator al muzeului.

 Dodi si Roni

Primavara trezeste la viata intreaga natura, iar plantele, animalele si oamenii se bucura deopotriva de caldura soarelui. in prima parte a intalnirii, Andreea le va povesti micutilor despre trei vietuitoare care asteapta cu nerabdare sosirea primaverii: barza, popandaul si fluturele negru. Barza se va reintoarce in tara, marcand astfel inceputul primaverii, popandaul ne va arata atat casuta lui de vara, subterna, pe care o sapa tot timpul anului, cat si pe cea in care s-a adapostit pe timpul iernii; tot acum, copiii vor afla ca exista cateva specii de fluturi de zi care ierneaza ca adult si care au un comportament specific care le asigura supravietuirea. Fluturele negru se inveleste cu un strat de frunze moarte care il protejeaza, iar stratul de zapada actioneaza ca o patura izolatoare impotriva frigului. Imediat ce se incalzeste, acesta iese de sub stratul de frunze si ne incanta cu minunatul lui zbor.

 

In a doua parte a evenimentului va propunem o serie de jocuri si ghicitori realizate sub forma teatrului de umbre, la care copiii vor fi pe rand spectatori si protagonisti. Actorii papusari Ana Craciun-Lambru, Ana-Maria Cucuta, Monalisa Toncu si Victoria Radu au pregatit o mica surpriza tuturor celor care vor fi inspirati de momentele artistice si vor dori sa-si faca acasa propriul teatru de umbre!

 

La intalnire sunt invitati copiii cu varste cuprinse intre 4 si 9 ani. inscrierile se pot face pe adresa de e-mail info@antipa.ro, in limita a 80 de locuri, iar taxa de participare este de 15 lei/copil.

da-ne de veste inapoi la vesti Clopotel Junior

asd

Despre Clopotel Junior

Pe scurt, de ce credem noi ca aici e locul tuturor copiilor intre 3 si 9 ani.



asd

Ce parere aveti?

Loc de scris cum vi se pare Junior. Sincer si pe bune. Va multumim!