Reguli noi la inscrierea in clasa pregatitoare

4 februarie 2020, 16:28

Reguli noi la inscrierea in clasa pregatitoare

Inspectorul scolar general adjunct a Inspectoratului Scolar Bucuresti, Liliana Toderiuc-Fedorca a precizat ca modul in care copiii sunt inscrisi in clasele pregatitoare se va schimba in Capitala.

Noua procedura "va stopa suprapopularea la anumite clase, riscurile de segregare și discriminare a elevilor, dar si a cadrelor didactice. 

ISMB propune exemple de algoritm, de tipul aleatoriu/ alfabetic (ordonarea alfabetica pe scoala si distribuirea pe clase, in ordine alfabetica, cate un elev la fiecare clasa existenta: elevul 1 – repartizat la clasa pregatitoare A, elevul 2 la clasa pregatitoare B, s.a.m.d) tragere la sorti in sedinta publica organizata de scoala. De asemenea, propunem ca repartizarea la clasa a profesorilor pentru invatamant primar sa fie realizata tot prin tragere la sorti," a declarat Liliana Toderiuc - Fedorca, inspectoarea scolara generala adjuncta a Inspectoratului Scolar Bucuresti pentru Edupedu.ro.

Citeste mai mult pe copilul.ro articolul Clasa pregatitoare 2020: Se schimba regulile la inscrierea in clasa pregatitoare

da-ne de veste inapoi la vesti Clopotel Junior

asd

Despre Clopotel Junior

Pe scurt, de ce credem noi ca aici e locul tuturor copiilor intre 3 si 9 ani.



asd

Ce parere aveti?

Loc de scris cum vi se pare Junior. Sincer si pe bune. Va multumim!